Za modni spodrsljaj večera je po mnenju modnih poznavalcev poskrbela Kim Kardashian. Foto: Reuters
Za modni spodrsljaj večera je po mnenju modnih poznavalcev poskrbela Kim Kardashian. Foto: Reuters
Taylor Swift
Tako kot na glasbenem področju je Taylor Swift blestela tudi na modnem. Foto: EPA
PSY
PSY ni pozabil na že značilni metuljček okoli vratu. Foto: EPA

Velika zmagovalka večera Taylor Swift, ki je domov odnesla tri kipce, je že s prihodom na rdečo preprogo upravičila nagrado za najboljši videz. Na njej je šarmirala s poosebitvijo vintidž glamurja v kremasto-cekinasti obleki J. Mendela.

Swiftova je tako znova zmagala s preprostostjo, medtem ko je gostiteljica večera zaigrala na karto razkošnosti. Pozornost na rdeči preprogi je kradla z globokim dekoltejem, ki ga je na njeni turkizni večerni obleki znamke Versace povezoval le niz vrvic. Potem ko je na odru oponašala kurtizano iz filma Moulin Rouge, je svoj večerni slog gradila v slogu Dite Von Tesse in Nicole Kidman.

Podobno prepričljivo kot Swiftova je na rdeči preprogi delovala tudi Carly Rae Jepsen v srebrni obleki Johanne Johnson. Vendar je svoj dobri vtis po mnenju modnih strokovnjakov pokvarila z opravo za nastop. Optična iluzija, ki jih zadnje čase odlikujejo obleke Stelle McCartney, je pripomogla do suverene podobe Alicie Keys. Princesa retra Lana Del Rey pa je blestela v mornarski modrini obleke na preklop. Prvi glas skupine No Doubt Gwen Stefani pa tokrat ni stavil vseh adutov na svoj izklesani trebušček, ampak se je Gwen predstavila v precej elegantni obleki z rokerskim pridihom.

Na drugi strani so malce manj pozitivne odzive prejele garderobe že omenjene Kim Kardashian, ki je pred kratkim izdala svojo novo linijo oblačil The Kardashian Kollection. Zvezdnica resničnostnih šovov se je kasneje ob prihodu na oder, da bi podelila nagrado za najboljšo pesem, spotaknila ob svojo obleko. Kritike so padale tudi na račun pisane enodelne obleke v slogu kakšnih tkanin za preproge Peaches Geldof. Nominiranka za novinko leta Rita Ora je stavila vse na bujno Marchesino obleko, ki jo je pozneje zamenjala za rdeč hlačni kostim, ki je poudari bujno oprsje.

Po rdeči preprogi pa so se sprehodili tudi nekateri stari znanci Evrovizije. Zmagovalka evrovizijskega izbora iz leta 2010 Lena Meyer Landrut se je po rdeči preprogi sprehodila kar bosa, letošnja zmagovalka Loreen pa si je zgornji del prekrila le z usnjeno jakno. Na usnje - kot nekakšna ženska podoba Batmana z raztrganimi krili - pa je stavila tudi brazilska manekenka Isabell Fontana.

Pri moški modi sta za najdrznejši odklon klasičnim suknjičem poskrbela dvojčka Jedward. Z odliko pa jo je znova odnesel dvakratni predstavnik Rusije na Evroviziji Dima Bilan. Omembe vreden je tudi poskus imitacije vesoljske obleke Davida Hasselhoffa.

Nekaj toalet, ki so zaznamovale sinočnji večer, si lahko ogledate spodaj.