Fotografija, ki jo je Sorrenti lovil deset dni. Foto: Mario Sorrenti za CK
Fotografija, ki jo je Sorrenti lovil deset dni. Foto: Mario Sorrenti za CK
Kate skozi Sorrentijev objektiv 17 let pozneje, za revijo Vogue leta 2010. Foto: Mario Sorrenti za Vogue

Danes 41-letna Mossova je zdaj prvič spregovorila o ikonični kampanji iz leta 1993 za parfum Obsession Calvina Kleina, s katero je manekenka zares prodrla v svetu mode.

Slovito fotografijo je v zapuščeni kolibi na samotnem otoku posnel takratni manekenkin fant, dve leti starejši Sorrenti, ki stoji za kar nekaj najbolj znamenitih in provokativnih fotografij Mossove (za še večji del je morda zaslužen le drugi Mario, Mario Testino).

"Calvin je videl Marievo knjigo, kjer so bile fotografije mene na dopustu in podobne stvari, in bil povsem navdušen, češ da gre za obsesijo z mano. In kar je videl, je bilo res - res je šlo za obsesijo," razlaga Mossova v intervjuju za ShowStudio. "Bil je obseden, zjutraj sem se zbudila, on pa me je fotografiral, vse v meni je govorilo - "od**bi"."

Mimogrede - Kate je bila takrat stara komaj 17 let, zato v današnjih časih takšna fotografija mladoletnice verjetno sploh ne bi nikdar ugledala luči dneva.

Konec razmerja
In čeprav je fotografija ležeče Kate videti precej preprosta, pa je britanska manekenka zdaj razkrila, da je trajalo presenetljivo dolgo, da je Sorrentiju uspel pravi posnetek. "Tako sem ležala naga na kavču okoli deset dni in on ni in ni nehal fotografirati," razlaga. "Ampak on je Italijan, veste. In je nenehno govoril, naj ležim in da mi bo povedal, ko bo končal. Pa je verjetno zadel že s prvim filmom."

In snemanje je nazadnje terjalo svoj davek. "Potem sva se razšla. Ko si v zvezi s fotografom, on pa začne to razmerje zlorabljati in ti ukazovati, kaj vse moraš početi, se upreš. Nisem hotela stalno delati, on pa je še kar nadaljeval in me pošiljal na streho, mi ukazoval, naj se slečem ... jaz pa sem si mislila samo: "j*** se!"."

"Zdaj to sicer malce bolje razumem, ujeti trenutek, posneti sliko, ampak takrat sem bila stara komaj 17 let," še pravi Mossova, ki je kmalu po razhodu začela štiriletno razmerje z Johnnyjem Deppom, s Sorrentijem pa ohranila profesionalen odnos, saj jo je v prihodnjih letih še večkrat fotografiral.

Mossova se je v intervjuju razgovorila tudi o slavi, zvezdništvu in življenju na očeh javnosti. "Nikdar ne pomislim, da sem nenehno po časopisih, ker obstaja kup ljudi, ki so res stalno po časopisih."