Hulahoop v sestavi Eva Traven na vokalu, Monika Klobčar na klaviaturah, Marko Klobčar na basu in bobnar Anže Burja so prepričali žirijo z mešanico popfunka. Foto: Damjan Cilenšek
Hulahoop v sestavi Eva Traven na vokalu, Monika Klobčar na klaviaturah, Marko Klobčar na basu in bobnar Anže Burja so prepričali žirijo z mešanico popfunka. Foto: Damjan Cilenšek
Low Peak Charlie
Tretje mesto je pripadlo Low Peak Charlie. Foto: Damjan Cilenšek
Low Peak Charlie
Andrej Kresevič - Fučkar na vokalu, na kitari Luka Križman - Jimi, Lovro Velušček - Lušči na basu in Blaž Kocina - Kocina na bobnih prisegajo na eksploziven crossover rock, v katerem je zaslediti prvine metala, rapa, reggaeja in funka. Foto: Damjan Cilenšek

Banjaluka je med 17. in 19. julijem gostila izvajalce iz celotne regije nekdanje skupne države (na sedmi festival se je prijavilo 457 izvajalcev). Prva dva dneva sta bila namenjena predstavitvam v polfinalu, zadnji dan pa finalu. Zasedba Hulahoop se je žiriji v polfinalu predstavila z novo skladbo Šelestenje, Low Peak Charlie pa s skladbo Dol vas dam.

V finale se je prebilo trinajst skupin, slovenski skupini pa sta se prestavili z novima skladbama. Hulahoop so po predstavljeni skladbi Dripping Magic uspeli prepričati žirijo in domov so odnesli zmago. Drugi so bili Punkart iz Tuzle, tretji pa Low Peak Charlie s skladbo Ostale samo kosti.

"Festival demoskupin je festival, ki je namenjen predvsem neuveljavljenim skupinam, ki se predstavijo občinstvu, žirija pa jih ocenjuje glede na njihovo pesem, nastop, karizmo," je za MMC pojasnil bobnar skupine Hulahoop Anže Burja.

V žiriji tudi uveljavljeni glasbeniki
Letos so bili v žiriji Rambo Amadeus, pevec Psihomodo Pop Davor Gobac, režiser Zoran Marković Zonjo, Branislav Babić Kebra, Dušan Jevtović, Đorđe Mišić, Zlatko Nojkov in Brankica Janković.

Poleg tekmovalnega dela pa je tudi t.i. revijalni del, v katerem so nastopili Guano Apes, Brand New Heavies, Max Romeo, Hladno pivo, Eyesburn, Damir Urban & 4 ter drugi.

Snemanje albuma za nagrado
Hulahoop so si z zmago priborili snemanje albuma in videospota v produkciji MTV. "O nagradah se z organizatorji festivala še nismo pogovarjali, tako da glede tega ne moremo povedati nič konkretnega. Res je, za album imamo že v celoti posnete baslinije ter bobne, nekaj pa imamo posnetih tudi klaviatur. Da bo album dokončan, bo potrebnega še veliko dela in časa, vsekakor pa nam bo pomoč organizatorjev Jelen Demofesta prišla še kako prav," je dejal Burja.

Zmaga na festivalu skupini pomeni potrditev in novo izkušnjo. "Že prvi bend, ki nastopa, ima zelo dobro napolnjeno koncertno prizorišče, ki sprejme več tisoč obiskovalcev. Ne pridejo le poslušat zvezd, ampak dajo priložnost tudi neznanim skupinam," je še povedal Burja.