Kmetom je na pomoč priskočil že večkrat. Foto: Reuters
Kmetom je na pomoč priskočil že večkrat. Foto: Reuters

Na svojem blogu je zapisal, da je "poskrbel za 1.398 zadolženih kmetov". Odplačal je za 492 tisoč evrov njihovih dolgov, ob priložnosti pa je na svoji spletni strani zapisal tudi, da se počuti, kot da je s tem dejanjem "veliko dosegel".

Vsi kmetje so bili zadolženi pri državni banki Bank of India, njihove kmetije pa stojijo na severu indijske zvezne države Utar Pradeš, kjer se je zvezdnik rodil.

Pomagal je že večkrat
Igralec je kmetom sicer na pomoč priskočil že na začetku letošnjega leta, ko je odplačal dolgove 350 kmetov iz Mumbaja. Že več desetletij je zadolževanje indijskih kmetov eno osrednjih državnih vprašanj, ki sproža številne proteste.

Letina v Indiji je zadnjih deset let namreč zelo slaba, dežja je vsako leto manj, zato se kmetje vedno znova zatekajo k bančnim posojilom, s pomočjo katerih preživijo sebe in svojo družino.

Izposojo denarja jim še dodatno otežijo oderuške obresti, zaradi katerih se kmetje vse življenje ne morejo izmotati iz velikih dolgov. Med tistimi Indijci, ki si vsako leto v Indiji vzamejo življenje, je zato največ zadolženih kmetov. Od leta 1995 so v Indiji takšnih nesrečnikov našteli že 300.000.