Maserati je bil šele druga nagrada. Foto: Reuters
Maserati je bil šele druga nagrada. Foto: Reuters

Humaid Al Muhairi je v nagradni igri, ki jo prireja Yas Island, ki med drugim gosti popularno dirko formule 1, zadel maseratija. Ključe avtomobila je prevzel srečni oče Mohamed, ki se ni mogel načuditi sreči, ki je doletela najmlajšega člana njihove družine.

Družino so sicer obvestili, da so zadeli nagrado in jih povabili na prevzem nagrade v Ferrarijev tematski park na otoku, vendar niso pričakovali, da se bodo domov odpeljali z novim avtomobilom.

Ob prihodu v park jih je pričakal generalni direktor tematskega parka Jesse Vargas in jim izročil igračko maseratija, v kateri pa so se skrivali ključi pravega jeklenega konjička.

Bogate nagrade za obiskovalce
Yas Island, ki leži le 30 minut vožnje iz prestolnice Abu Dabi in je znan tudi kot otok zabave, je začel podeljevati nagrade 7. julija. V nagradni igri pa sodelujejo vsi obiskovalci, ki med obiskom otoka porabijo več kot 500 emiratskih dirhamov oziroma 120 evrov.

Maserati je bil sicer šele druga nagrada, prva je namreč skoraj 240.000 evrov v gotovini, tretja pa potovanje za štiri ljudi v Ferrarijevo tovarno v Italiji, poroča The National.