Svetovna premiera akcijske drame Air Strike, v kateri je Fan Bingbing igrala ob Bruceu Willisu, je bila odpovedana. Foto: EPA
Svetovna premiera akcijske drame Air Strike, v kateri je Fan Bingbing igrala ob Bruceu Willisu, je bila odpovedana. Foto: EPA

Čeprav je trenutno največja kitajska filmska zvezdnica Fan Bingbing ob zapuščanju mednarodnega letališča v Pekingu želela ostati neopažena, ji to kljub kapi, temnim očalom in dežniku ni uspelo in njene fotografije so hitro zakrožile po družbenih omrežjih. S tem so se tudi končala ugibanja o tem, ali so kitajske oblasti 37-letno igralko zaradi utaje davkov poslale v zapor. Že na začetku oktobra je kitajska tiskovna agencija Šinhua sicer poročala, da so Fan Bingbing in njeni zastopniki oblastem skupaj z obrestmi dolžni 111 milijonov evrov.

Kmalu za tem je Fan prekinila molk in na kitajskem družbenem omrežju Weibo objavila opravičilo, v katerem je zapisala, da ji je zelo žal in da bo dolg poravnala. Kitajske oblasti so ob tem sporočile, da igralka, če bo davke z obrestmi poravnala v predpisanem časovnem roku, ne bo kazensko preganjana.

Fan Bingbing je ena svetovno najbolj prepoznavnih kitajskih igralk, ki je v svoji 20-letni karieri nastopila tudi v hollywoodskih franšizah Možje X in Iron Man. Konec oktobra bi morali kinematografi po svetu začeti predvajati kitajsko akcijsko dramo Air Strike, v kateri je Fan Bingbing zaigrala ob Bruceu Willisu, vlogo kreativnega direktorja pa je imel Mel Gibson, vendar je bilo predvajanje filma zaradi igralkinega podpisovanja lažnih pogodb in utajevanja davkov odpovedano. Novico je potrdil tudi režiser filma Šjao Feng, ki je na družbenem omrežju zapisal, da je po osmih letih dela čas, da projekt opusti.