Zabava
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 6 glasov Ocenite to novico!
Christian Bale z ženo Sibi Blažić na rdeči preprogi filmskega festivala v Torontu. Foto: Reuters
Dick Cheney je bil tisti, ki naj bi v Bushevi administraciji vlekel niti glede zunanje politike (beri: invazij). Foto: Reuters
false
Balova najdrastičnejša preobrazba je bilo stradanje za vlogo v filmu The Machinist. Foto: IMDB

Dodaj v

Foto: Christian Bale znova nerazpoznaven - tokrat porejen za vlogo Cheneyja

Skrivnost porejenosti je v pitah
13. september 2017 ob 20:18
Toronto - MMC RTV SLO

Za Christiana Bala je znano, da se res v celoti vživi v vlogo. Dobesedno. 43-letni igralec, čigar teža zaradi različnih vlog, ki jih igra, niha kot jojo, trenutno s svojimi kilogrami podira meje navzgor.

V Walesu rojeni oskarjevec se namreč intenzivno pripravlja za vlogo nekdanjega ameriškega podpredsednika Dicka Cheneyja v filmu Backseat (Zadnji sedež).

Film o "najvplivnejšem podpredsedniku v zgodovini" režira Adam McKay, ki je z Balom sodeloval že pri filmu o zlomu Wall Streeta The Big Short (Velika poteza; 2015), v katerem je igral tudi Steve Carell, ki v filmu Backseat igra nekdanjega obrambnega ministra Donalda Rumsfelda. Cheneyjevo ženo Lynne bo upodobila Amy Adams, nekdanjega predsednika Georgea W. Busha pa Sam Rockwell.

Cheney je bil Bushev podpredsednik med letoma 2001 in 2009 in je, v nasprotju z aktualnim podpredsednikom Mikom Penceom, igral ključno vlogo pri oblikovanju ameriške zunanje politike, še posebej v povezavi z napadoma na Afganistan in Irak. Piko na i njegovi bojevitosti je postavil dogodek iz leta 2006, ko je po nesreči ustrelil prijatelja odvetnika med lovom na prepelice.

Od jabolka na dan do "veliko pit"
Predani in disciplinirani Bale je že vajen pridobivanja in izgubljanja kilogramov, če to od njega zahteva posel. Najstrašljivejša je bila njegova preobrazba za vlogo nespečneža v filmu The Machinist (2004), za katero je izgubil kar 30 kilogramov. Njegov recept? Jabolko in pločevinka tune na dan.

Že leto dni pozneje je moral pridobiti kar nekaj mišične mase, ko je igral Batmana, česar pa je bil že vajen iz leta 2000, ko je za vlogo narcisoidnega psihopata Patricka Batemana v Ameriškem psihu povsem "oklestil" svoje telo.

Nazadnje se je za vlogo konkretno zredil leta 2013, ko je v filmu American Hustle (Ameriške prevare) paradiral s pivskim trebuhom.

Nevarno nihanje
Zdaj je s svojim novim videzom (poleg kilogramov ima za vlogo Cheneyja še pobeljene obrvi) osupnil vse na rdeči preprogi filmskega festivala v Torontu, po kateri se je sprehodil z ženo Sibi Blažić. Igralec sicer v Torontu predstavlja vestern Hostiles.

Ko so ga novinarji vprašali, kako se je tako hitro zredil, se je le nasmehnil in odvrnil: "Samo res veliko pit jem zadnje čase."

Tovrstno nihanje v teži je sicer za telo izjemno stresno, zato številni strokovnjaki opozarjajo, da se igralec igračka s svojim zdravjem in življenjem. Ob tako drastičnem povečanju telesne teže nevarno narasteta tudi krvni tlak in holesterol, znatno pa se poveča tveganje za srčno obolenje, kap in sladkorno bolezen.

In čeprav je Bale dejal, da ne misli svojega telesa nikdar več tako ekstremno naprezati, zdaj pravi, da je bila priložnost, da upodobi Cheneyja, preprosto predobra, da bi jo zavrnil. "Ne vem, zakaj to že spet počnem. Stalno sem ponavljal, da se tega ne grem več," je skomignil v intervjuju za Reuters.

K. S.
false
false
Prijavi napako
Komentarji
fah-q
# 13.09.2017 ob 21:09
eden redkih igralcev, ki zasluži resno spoštovanje. tudi zarad zavračanja nekaterih vlog. glava na mestu...edino s težo naj se manj igra...ni zdravo...
Quinlan
# 13.09.2017 ob 22:29
@zajlazajla

Če še ne veš, določene scene v filmih zahtevajo od igralcev določene napore in ker je šlo za občutljivo sceno, ki jo je en izmed delavcev uničeval mu je pač počil film. Vsi smo krvavi pod kožo, včasih se zgodijo stvari v afektu.
jacknicholson
# 13.09.2017 ob 20:59
Vsi imamo te igralce le za bogate hollywoodske zvezdnike, a lahko dobro vidimo kaliko se morajo najboljši za svoje vloge žrtvovati in namučiti. Sam nebi za noben denar prestal toliko telesnih transformacij kot jih je Christian Bale.
Franc Pijanc
# 14.09.2017 ob 00:25
Kaj prosiš, delat pejd.
jasej1
# 13.09.2017 ob 22:51
Sijajen igralec, čeprav imajo ravno zaradi te totalni predanosti vlogi režiserji (in soigralci) velikokrat težave z njim.
prim00z
# 13.09.2017 ob 21:54
car
iluvatar
# 14.09.2017 ob 06:50
ma kul je.
Inv1ctus
# 14.09.2017 ob 12:56
@Trend01

Top igralec je bil v filmu The Fighter, če se ti niti tisto ni zdela vrhunska igra, potem pa res ne vem s čim bi bil zadovoljen.
Kotol
# 13.09.2017 ob 21:48
Check 'em.
Trend01
# 14.09.2017 ob 10:00
Pa od kje za vraga je ta igralec top igralec? V katerem filmu? Če hujša in se redi, še ne pomeni, da je dober igralec. Jared Leto. No, ta je super igralec, ki gre čez limite. McConaughey ga v nekaterih filmih za zajtrk poje. Da ne govorim o meni sicer antipatičnem DiCapriu. Ali Downey Jr. Je na nivoju Afflecka ali Deppa. Pa še to le zaradi enega filma: The Big Short. V "American Hustle" je ena srednja žalost. Batmena je uničil. Hvala "one", da so drugi odigrali tako kot se zagre. Pa tu govorim o "mladi" gardi. No, še mlajših dobrih igralcev pa sploh ni. Ja, le kje so DeNiro, Nicholson, Pacino, Brando, Hoffman in podobni?
zajlazajla
# 13.09.2017 ob 21:22
glava na mestu

Glava na mestu?! Očitno nisi slišal tistega posnetka izpred nekaj let, kako se mu je na prizorišču snemanja nekega filma utrgalo. Tudi sicer med filmarji Bale velja za enega manj prijetnih sodelavcev. Je pa res briljanten igralec, to je treba priznati.
Zetes
# 13.09.2017 ob 21:13
Ne vem zakaj se trudi s pridobivanjem teže. Saj ostale telesne značilnosti prav tako niso niti malo podobne Dicku Cheneyju.
izo
# 14.09.2017 ob 00:20
Je pa res briljanten igralec, to je treba priznati.

prosim?
Kazalo