Na zadnjem večeru se je predstavilo pet modnih oblikovalcev. Foto: Jani Ugrin
Na zadnjem večeru se je predstavilo pet modnih oblikovalcev. Foto: Jani Ugrin
mercedes benz fashion week
Tudi tokrat so bili vsi sedeži polni. Foto: Jani Ugrin

Teden mode je zaznamovala tudi modna razstava ob 50-letnici ustvarjanja Marjete Grošelj, obiskom manekenke Petre Nemcove, gostili pa so tudi slovensko veleposlanico v Berlinu, Marto Kos Marko.

Slovenski oblikovalci letošnjega tedna mode bodo imeli ob 25. obletnici Slovenije priložnost predstaviti svoja dela v Berlinu. S tem organizatorji izpolnjujejo eno izmed svojih temeljnih poslanstev - ustvarjanje spodbudnega okolja za rast in razvoj potenciala.

Svojo priložnost je odlično izkoristila tudi prejemnica prve slovenske nagrade - Mercedes-Benz Fashion Award - študentka Naravoslovnotehniške fakultete Sara Valenci, ki je na tednu mode zelo suvereno predstavila svojo samostojno kolekcijo.

Organizatorji po uspešnem drugem MBFWLJ že napovedujejo jesensko nadaljevanje modne zgodbe pod vodstvom programskega in umetniškega direktorja Saša Radoviča.

Tudi zadnji večer ni razočaral
Zadnji dan se je na tednu mode predstavilo pet modnih oblikovalcev. Kolekcija Dragonfly Tanjo Zorn Grželj opisuje ne le kot oblikovalko, temveč se dotakne tudi njenega življenja, filozofije, hrepenenja, radosti in želje. Nataša Persuh je stavila na minimalizem - navdih išče v uličnem slogu modnih metropol, v aktualnem kulturnem in umetniškem dogajanju ter v filmih in zgodovini.


Saro Valenci opredeljujejo unikatni, drzni in družbeno kritični kosi oblačil. Navdih išče na potovanjih in v ljudeh, ki jih srečuje na svoji poti.

Ivan Mandžukić se je predstavil z blagovno znamko IVANMAN, želel pa je ustvariti kombinacijo klasičnih in avantgardnih oblačil za moške. Modo vidi kot družbeni pojav, jo analizira z dekonstrukcijo ter preučuje njene posamezne dele in jih ponovno sestavlja.
Charlie design sta leta 1987 ustanovila Loredane in Branko Bahorić, s svojim prestižem pa prisegata na neprekosljivo kakovost. Vzpostaviti želita ravnotežje umetniškega oblikovanja in nosljive arhitekture ter slavita minimalizem, pridih avantgardnosti in popolno uporabnost.

Več utrinkov z zadnjega večera si lahko ogledate v spodnji galeriji.