Obleko Nicole Kidman, ki jo je za Calvin Klein zasnoval Raf Simons, so izdelovali kar 150 ur, za krilo so porabili 180 metrov svilenega tila. Foto: Reuters
Obleko Nicole Kidman, ki jo je za Calvin Klein zasnoval Raf Simons, so izdelovali kar 150 ur, za krilo so porabili 180 metrov svilenega tila. Foto: Reuters

Kidmanova, ki bo čez manj kot mesec dni praznovala 50. rojstni dan, je v pozornosti vidno uživala: "spogledovala" se je tako s fotografskimi objektivi kot z oboževalci, objemala se je s soigralcem Colinom Farrellom in uprizorila nekaj romantike z možem Keithom Urbanom.

Na v uvodu omenjeni premieri novega filma vse bolj iskanega grškega režiserja Yorgosa Lanthimosa (Attenberg, Alpe, Jastog) je zvezdnica filma nosila obleko z belim krilom, nekakšnim tutujem razkošnega volumna iz tila iz hiše Calvin Klein, s katero ni bilo dvoma, da bo igralka, ki je te dni v Cannesu polno zaposlena, saj predstavlja kar štiri aktualne projekte, na rdeči preprogi najopaznejša. Poleg stvaritve novega kreativnega direktorja te newyorške modne hiše, Rafa Simonsa, ki so jo izdelovali celih 150 ur, je obula črne čevlje, prav tako znamke Calvin Klein.

Na Azurni obali bo Nicole Kidman, ki smo jo pred kratkim videli v odmevni HBO-jevi seriji Big Little Lies, predstavila še novi film, ki ga je posnela s Sofio Coppolo, The Beguiled, pa drugo sezono miniserije v režiji Jane Campion Skrivnost jezera, v nedeljo pa se je skupaj z mlado soigralko Elle Fanning že udeležila premiere ZF-komedije How to Talk to Girls at Parties Johna Camerona Mitchella.

Med damami, ki so pritegnile pozornost na ponedeljkovi premieri, je bila tudi nekdanja "razočarana gospodinja" Eva Longoria, (skoraj 60-letna!) Andie Macdowell in velike francoske igralke Emmanuelle Beart, Isabelle Huppert in Catherine Deneuve, pa celo nekdanji ameriški podpredsednik Al Gore.