Beyonce in Jay Z sta poročena osem let, moči pa sta večkrat združila tudi pri pisanju pesmi in snemanju albumov. Foto: Reuters
Beyonce in Jay Z sta poročena osem let, moči pa sta večkrat združila tudi pri pisanju pesmi in snemanju albumov. Foto: Reuters
Beyonce
Pevka pogosto opozori, da ne nosi več poročnega prstana. Foto: Reuters

Šesti studijski album 34-letnice je sprožil burne razprave o težavah v pevkinem zakonu. Zakon, ki sta ga Jay Z in Beyonce sklenila leta 2008, je dolgo veljal za enega trdnejših, a očitno zdaj poka po šivih. Govorice o Jay Z-jevi nezvestobi namreč ne potihnejo že vse od leta 2014, ko je v dvigalu z glasbenikom obračunala pevkina sestra Solange Knowles. Povod za prepir naj bi bila prav glasbenikova nezvestoba.

Tokrat je govorice o skokih čez plot sprožila kar Beyonce sama, saj na novem albumu moža obtožuje varanja. Da bi ji vsi verjeli, da v zakonu resnično škriplje, se v javnosti pojavlja brez poročnega prstana, nedavni dogodek Met Gala pa je obiskala sama.

Kuj železo, dokler je vroče
Čeprav so tako kritiki kot poslušalci nov album dobro sprejeli, večina ne pozabi dodati, da so zgodbe o varanju in težavah v zakonu samo poceni promocijski trik, s katerim želi Beyonce k poslušanju albuma privabiti čim več ljudi.

Da so govorice o varanju res le govorice, meni tudi Beyoncejin oče in nekdanji menedžer Mathew Knowles, ki je za Us Weekly povedal: "Ljudje hočejo verjeti, da je album avtobiografski."

A očitno bo iz govoric kar se da veliko poskušal iztržiti tudi Jay Z, saj se je lotil albuma, na katerem bo povedal svojo stran zgodbe in pojasnil, kaj se je "v resnici dogajalo".