Jernej Dirnbek je bil gost MMC-ja. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Jernej Dirnbek je bil gost MMC-ja. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Član zasedbe MI2 je v klepetalnici predstavljal težko pričakovani novi studijski album skupine z naslovom Čista jeba, ki bo s kompilacijskim albumom VAL 014 Imamo dobro glasbo izšel v četrtek, 23. oktobra. "Na njej boste našli nekaj rockerskega kitarskega nažiganja, kakšno nežno za punce, dve ali tri aktualna besedila o sedanjosti, v kateri živimo, kakšen zajebantski komad in seveda eno skladbo s tako dolgim besedilom, da lahko med poslušanjem mirno pripravite trdo kuhana jajca," je novo zgoščenko kratko opisal Dirnbek.

Naslov albuma je Čista jeba. "Ideja je prišla iz popolnoma vsakdanje situacije, v kateri se pogosto znajde vsakdo izmed nas - ko je nekaj, česar si nadvse želi, praktično na dosegu roke, a vseeno predaleč, da bi to lahko dosegel. Sama zgodba pesmi pa govori o dveh, ki sta se preveč zanašala na moralne norme in premalo verjela svojemu srcu in svojim občutkom ter zato vse predolgo trpela," razlaga glasbenik. Dodaja pa še: "Kaj je zame čista jeba? Ko v deževnem jutru zazvoni budilka in je treba v službo!"

Kot omenjeno, MI2 ta album izdajajo v sodelovanju z RTV Slovenija. Enega od uporabnikov je zato zanimalo, kakšen pomen imata RTV in Val 202 za slovensko glasbo. Dirnbek odgovarja: "Izredno! Vsi rock bandi, ki smo zadnjih deset let napisani z velikimi črkami na koncertnih plakatih, smo prišli na površje v obdobju Videospotnic (Sidharta, BFM, Tabu, Zmelkoow, Dan D ...). Val 202 pa že dolga leta namenja ogromno prostora mladim slovenskim izvajalcem in nedvomno vrti največje število novitet še neuveljavljenih skupin pri nas. Brez teh dveh medijev bi bila situacija na glasbenem področju bistveno slabša in bilo bi še manj zasedb, za katere bi slišali."

Skladbe z albuma Čista jeba in VAL 014 Imamo dobro glasbo boste lahko na dan izida (torej v četrtek) slišali tudi na velikem promocijskem koncertu, ki bo potekal pod okriljem Vala 202 in ZKP RTV Slovenija, na odru ljubljanske Cvetličarne. Na koncertu bodo nastopili trije izvajalci, katerih posnetki z drugimi prihajajočimi ustvarjalci tvorijo letošnji kompilacijski izdelek Val 014 - The Swingtones, Alkimia in Jardier. Vrhunec večera bo nastop skupine Mi2, ki bo obiskovalcem predstavila skladbe z albuma Čista jeba, pospremljene s svojimi večnimi uspešnicami.

Koncert in kompilacija sta posvečena Blažu Tišlerju, sodelavcu MMC-ja in Vala 202, ki nas je veliko prehitro zapustil.