Maša Šeme, Kraljevski počitek. Foto: Maša Šeme/MMC RTV SLO
Maša Šeme, Kraljevski počitek. Foto: Maša Šeme/MMC RTV SLO
Nagrade: škatla za nakit + set 3 okrasnih lučk (Housedoctor); fouta brisača (Houseo Rym); dekorativna blazina Lights (Housedoctor); mala črtasta vaza Omaggio + mali svečnik Omaggio (Kähler); skodelica, krožniček + žlička za čaj iz oljčnega lesa (HouseofRym). Foto: Formadoma Design Shop

V novem nagradnem natečaju smo vas pozivali, da nam pošljete avtorske fotografije pomladnega utripa v mestu, parku, na podeželju ali kjer koli ste ga pač ujeli. Fotografije ste objavili na Instagramu pod geslom #LepotaBivanjaFD ali pa ste jo poslali na naslov Lepote bivanja: lepota.bivanja@rtvslo.si.

Navdušil nas je utrinek cvetočih breskev in ležernih ovc v Goriških brdih, ki počivajo na spomladanskem soncu, pa 'Kraljevski počitek' mačke, ki ima na glavi venček iz drobno spletenih marjetic, kar je očitno ne moti. Otroško plezanje po drevesu, ki je vedno polno adrenalina. Pa 'gverila' papirnatih žabic v botaničnem vrtu in velikonočni utrinek s pisanicami.

Komisija, ki so jo sestavljale Alenka Klun (MMC RTVSLO), Katja Štok (MMC RTVSLO) in Vesna Klančar (Formadoma Design Shop), je torej izbrala naslednje nagrajence:

1. Teja Leskovšek, Goriška brda spomladi,
2. Maša Šeme, Kraljevski počitek,
3. Polona Lavrenčič, Cvetoča gugalnica,
4. Teja Oblak, Žabe svatbo so imele,
5. Doroteja Salamun, Different cultures, different religions, different names, the same meaning - new beginning (op. p. Različne kulture, različne vere, različna imena, isti pomen - nov začetek).

Nagrajenke bodo prejele eno izmed nagrad, ki jih podarja Formadoma Design Shop:
- škatla za nakit + set 3 okrasnih lučk (Housedoctor);
- fouta brisača (Houseo Rym);
- dekorativna blazina Lights (Housedoctor);
- mala črtasta vaza Omaggio + mali svečnik Omaggio (Kähler);
- skodelica, krožniček + žlička za čaj iz oljčnega lesa (HouseofRym).
Iskrene čestitke nagrajenkam, vsem sodelujočim pa veliko ustvarjalnega navdiha še naprej!