Tracy Morgan je bil po nesreči deset dni v kritičnem stanju. Foto: Reuters
Tracy Morgan je bil po nesreči deset dni v kritičnem stanju. Foto: Reuters

V sodnih dokumentih, do katerih se je dokopal Hollywood Reporter, ameriški trgovski velikan zanika vse obtožbe o brezbrižnosti in malomarnosti, ki naj bi pripeljale do hudega trčenja na obvoznici v New Jerseyju junija letos, in vztraja, da se je Morgan poškodoval zato, ker igralec ni bil ustrezno privezan.

Morgan in preostali poškodovani (v nesrečo je bilo vpletenih šest vozil) tožijo Walmart, potem ko se je njihov voznik tovornjaka s polno hitrostjo zaletel v limuzino zvezdnika serije 30 Rock, pri tem pa je ta utrpel zlome noge, stegnenice, nosu in reber ter bil deset dni v kritičnem stanju, McNair, znan po svojem delu pri satirični oddaji Saturday Night Live, pa trčenja ni preživel. Morgan se je v času nesreče ravno vračal s stand-up nastopa v Delawarju.

Policija je voznika tovornjaka, 35-letnega Kevina Roperja, kazensko ovadila, ker je med vožnjo zadremal in povzročil nesrečo. Morgan v obtožnici proti Walmartu zdaj trdi, da je bil ta "brezbrižen in malomaren pri lastništvu in upravljanju svojega motornega vozila, kar je zakrivilo resne poškodbe gospoda Morgana".

Walmart bi sicer še vedno rad tožbo poravnal zunajsodno.