Pariški nogometni velikan je Rabiota pred kratkim suspendiral zaradi ponočevanja po porazu in izpadu v osmini finala Lige prvakov - Manchester United si je napredovanje zagotovil s presenetljivo zmago s 3:1 na povratni tekmi na Parku princev. Suspenz Rabiota bo veljal do 27. marca.

In odzvala se je Rabioteva, ki je kazen, ki je doletela njegovega sina slabo sprejela. Zatrdila je, da njen sin ni storil ničesar narobe. "Adrien je ujetnik, celo talec PSG. Če bo šlo tako naprej, mu bodo kmalu predpisali ječo, suh kruh in vodo," je povedala za francoski športni časnik L'Equipe.

Odnosi med nogometašem in klubom so skrhani že nekaj mesecev, vse odkar naj bi Rabiot klubu nakazal, da si ob koncu sezone, ko mu poteče pogodba, želi oditi. Tako že od decembra ni igral za francoske prvake.

Na družbenem omrežju Facebook naj bi Rabiot tudi všečkal objavo nekdanjega branilca Manchester Uniteda Patrica Evraja, s katero je ta slavil zmago rdečih vragov, s čimer si prav tako ni zagotovil simpatij pariškega kluba.