Ko je julija Ian javno spregovoril o svoji istospolni usmerjenosti, mu je Ricky namenil tvit podpore. Foto: EPA
Ko je julija Ian javno spregovoril o svoji istospolni usmerjenosti, mu je Ricky namenil tvit podpore. Foto: EPA

Nekateri so dodali še, da sta se z neko revijo dogovorila za donosno pogodbo, po kateri naj bi v ekskluzivnem intervjuju razkrila vse podrobnosti o svoji romanci. A zdaj so predstavniki tako 42-letnega grammyjevca kot 31-letnega nekdanjega plavalnega šampiona sporočili, da so govorice "100-odstotno neresnične".

Thorpe je v televizijskem intervjuju z legendarnim Michaelom Parkinsonom to poletje razkril, da je istospolno usmerjen, potem ko je tovrstna namigovanja dolga leta vztrajno zanikal: "Svetu sem se odločil povedati, da sem gej ... Upam, da bo zaradi tega ta korak lažje storiti tudi drugim. Čeprav to v sebi zadržujete že leta, se vam bo odvalil kamen od srca."

Takrat si je prislužil tudi tvit Rickyja Martina, ki je zapisal, da Ianu čestita in da je nanj zelo ponosen. Portoriški poppevec, ki je na glasbenem prizorišču navzoč že tri desetletja, od rosnih 12, je o svoji istospolni usmerjenosti javno spregovoril leta 2010. V časih, ko "se je še iskal", je bil 14 let v razmerju z mehiško TV-voditeljico Rebecco de Albo, s katero naj bi načrtovala tudi družino.

Zdaj je pevec oče šestletnih dvojčkov Valentina in Mattea, ki ju je rodila nadomestna mati, na začetku leta pa se je razšel z dolgoletnim partnerjem, ekonomistom Carlosom Gonzalezom Abello. Njegov spet samski status in dejstvo, da je eden izmed trenerjev v avstralski različici šova The Voice, sta bila očitno dovolj, da so vzplamtele govorice o več kot prijateljstvu s Thorpom.