Jack White se mudi na koncertni turneji, kjer predstavlja svoj zadnji album. Foto: EPA
Jack White se mudi na koncertni turneji, kjer predstavlja svoj zadnji album. Foto: EPA

Glasbenik, znan po delovanju v razpadli skupini The White Stripes ter obstranskih projektih The Raconteurs in The Dead Weather, se te dni mudi čez lužo. Na nedavnem koncertu v Bostonu si je privoščil nekaj opazk na račun skupine Foo Fighters in revije Rolling Stone.

Na Dava Grohla in druščino se je "spravil" z opazko, da "imajo drugega kitarista za to, da prekriva njihove napake". Nato pa se je še malce ponorčeval iz Rolling Stona, ker objavljajo novinarske prispevke z naslovi: "Petnajst oblačil, ki jih je prejšnji mesec nosila Taylor Swift in vam bodo vzela sapo."

Ob tem so se že oglasili Whitovi predstavniki za stike z javnostjo (ki imajo pod okriljem tudi Foo Fighters) in zapisali: "Dragi sanjači v medijih ... Sinoči se je Jack White šalil na odru."

Večja interakcija z občinstvom naj bi po besedah predstavnikov za stike z javnostjo nastala, ker je imel White nekaj težav s svojo kitaro, zato je hotel ohraniti pozornost občinstva. "Šala naj bi bila smešna, ko je rekel: 'Hej, oprostite, ker me morate prenašati, medtem ko imajo Foo Fighters vedno sabo tri kitariste na odru.' Jack spoštuje Foo Fighterse," so še zapisali.

Foo Fighters so se na njegovo opazko odzvali s fotografijo na Twitterju, kjer opica v rokah drži kitaro, in zapisali: "Ulovili so nas ... Poglejte, skrivnost za zvokom Foo Fightersov."

White bo svojo koncertno turnejo, kjer predstavlja svoj zadnji album Lazaretto, kmalu nadaljeval v Evropi. Med drugim prihaja 11. novembra na Dunaj.