Zabava
Njegova izjava je naletela na množico kritik. Foto: EPA

Dodaj v

Superman: Strah me je flirtanja, ker bi bil lahko obtožen posilstva

Henry Cavill tarča mnogih kritik
13. julij 2018 ob 19:09
New York - MMC RTV SLO

Igralec Henry Cavill, najbolj znan po vlogi Supermana, je bil po izjavi, da ga je strah zmenkov zaradi možnosti, da bi bil obtožen posilstva, prisiljen v opravičilo.

V intervjuju za revijo GQ Australia je na vprašanje, kakšen vpliv je imelo nanj gibanje #TudiJaz, odgovoril, da resnično mora priti do spremembe tega, kako družba vidi in obravnava ženske, a je zaradi celotnega dogajanja malenkost negotov glede tega, da bi se tudi sam podal "v lov za kakšno punco".

"Zelo težko je hoditi na zmenke, ko obstajajo takšna pravila. Ker potem se mi vedno zdi bolje, da je sploh ne ogovorim, ker obstaja možnost, da me obtoži posilstva. Zato si raje rečem, da je vseeno, pokličem nekdanje dekle in se vrnem v razmerje, ki nikoli ni zares dobro delovalo." Dodal je, da je bolje to, kot biti ujet v to gibanje, ker je kot igralec vedno na očeh javnosti. "Če z nekom poskušam flirtati, kdo ve, kaj se bo zgodilo?"

Njegovi izjavi je sledila množica odzivov na družbenih omrežjih, mnogi so njegov pogled na položaj označili za absurden, mnogi moški pa so poudarili, da je "zmeden", saj spolno zlorabo enači s flirtanjem.

Po vsem tem je bil znani igralec zaradi napačnega razumevanja in že omenjene zmedenosti tako rekoč prisiljen v opravičilo. "Nikakor si nisem želel biti brezčuten," je pojasnil za The Hollywood Reporter in dodal, da ima o ženskah zelo dobro mnenje. "Do njih se nikoli ne bi vedel kakor koli nespoštljivo. Ta izkušnja me je naučila izredno pomembne lekcije."

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
los-t
# 13.07.2018 ob 20:06
mnogi moški pa so poudarili, da je "zmeden", saj spolno zlorabo enači s flirtanjem

Flirtanje je lahko v teh časih takoj označeno kot spolno nadlegovanje, nimajo vsi moški stil in šarm da bi jim vedno uspelo v pravem trenutku pravo besedo rečt ženski ki nas zanima. Ima dec čist prav. Metoo je sploh za znane zvezdniške moške prava nočna mora, vsaka štorasta poteza gre takoj v medije in v opravičevanje...feminizem nas bo ubil...
odprtizvezek
# 13.07.2018 ob 21:27
Haha se je ze moral opraviciti pa se flirtal ni... to je ta novodobna druzba kjer imas lahko mnenje le v glavi.
dijobono
# 13.07.2018 ob 19:36
Ga razumem, kakšna zavrnjena in užaljena meetojka bi ga javno obtožila najmanj nadlegovanja :)
Sam bi pa bilo fajn odpreti razpravo tudi glede varstva zasebnosti moških, ki jih ženske brez uradne ovadbe ali tožbe javno obtožujejo nekih (90 % brez veznih) dejanj.
Ramus
# 13.07.2018 ob 19:24
Je razlika med žensko in feministko,...
luckyss
# 13.07.2018 ob 20:59
Pameten človek seksa le še ob navzočnosti odvetnika ali vsaj notarja...
Seveda s predseksualno pogodbo, ki določuje tehnične podrobnosti odnosa, torej frekvenco, pritisk , položaj okončin, itd.. Cela zadeva se posname v živo brez montaže...
Čakalna doba za notarja ali odvetnika je od 7 mesecev naprej...

Obiščite torej raje nas....Bar sex na eks..spodnji Duplek...Tam kjer ptički obmolknejo;)
Zgodovinar_666
# 13.07.2018 ob 21:36
Strah Cavilla je povsem upravičen. Konec koncev je tudi medijski pogrom nanj to več kot potrdil. Njegova napaka je bila samo v tem, da je o svojem razmišljanju javno spregovoril.

Problem gibanja #MeToo je v tem, da gre za obtoževanje brez dokazov in kaznovanje brez sodnikov. Nekdo, ki je obtožen nečesa se zoper take obtožbe sploh ne more braniti. Primeri kažejo, da se resno jemlje ženske, ki nekoga obtožujejo za dejanja izpred 20, 30, 40 let.

Poljub, pogled, dotik je v tem perverznem svetu izenačen s posilstvom, napadom itd.

Moški na izpostavljenih položajih so danes v izredno težkem položaju. Zato je prav, da so previdni. Če že rabijo žensko družbo, je morda res bolje če se poslužujejo uslug spremljevalk. Ker gre za vnaprej znano transakcijo, po znani ceni in znani storitvi. Obtožbe neke odcvetele, neuspešne igralke čez 30 let ti lahko odnesejo milijone in ti uničijo družbeni ugled.
johndove
# 13.07.2018 ob 23:34
Mene so nadlegovali ljudje iz nevladnih organizacij, Rdeči križ in Amnesty International, tudi, če sem jim vljudno povedal, da ne želim prispevati denarja za njihove humanitarne namene, ker ne morem. Pa niso nehali. Ne mislim razlagati ljudem, da sem revež, koliko imam dohodka, ker mi je to nerodno. Dekle iz AI me je zmerjala po večkratni zavrnitvi njene prošnje po prispevku. Izgleda je bila užaljena, ker je pričakovala, da me bo prepričala. Verjetno sem bil preveč vljuden, si je mislila, da bo dobila denar, potem prizadeta, ker ni bila uspešna. Ne vem ali premalo odločno povem, ker sem sramežljiv. Kaj naj človek naredi, če te nadlegujejo humanitarci. Poklicati policijo?
Balada
# 13.07.2018 ob 21:29
Začel je pametno, potem pa dodal:
Zato si raje rečem, da je vseeno, pokličem nekdanje dekle in se vrnem v razmerje, ki nikoli ni zares dobro delovalo.
- NIKOLI ne delaj tega
- aja pa nikoli se ne opravičuj SJW, vedno "double down".


Njegovi izjavi je sledila množica odzivov na družbenih omrežjih, mnogi so njegov pogled na položaj označili za absurden, mnogi moški pa so poudarili, da je "zmeden", saj spolno zlorabo enači s flirtanjem.


Ne moški, ampakk "pussybeggerji", ki nikoli ne bojo v položaju, da so lahko tarča kakih pozornost in denar iskajočih lažnivih lovač, ki jim "MeToo" gibanje daje povsem proste roke za njihove maligne mahinacije.
samo.jug
# 14.07.2018 ob 02:12
@ Furiosa

Tvoj feminizem in androfoben pogled na moške je prav moteč. Zahtevaš, da se tip dobesedno preda igri ženske, postane pasiven/objekt v njeni igri. Moški tega ženski ne smemo početi (in briga mene baš, kaj se je dogajalo stoletja nazaj in briga mene kaj se dogaja ta hip v Afriki in v muslimanskih državah - in to pravim, da mi ne boš začela z nekimi antropološkimi univerzalijami), v glavnem, zakaj bi torej ženska smela objektivizirati moškega?
Balada
# 13.07.2018 ob 21:37
Henry naj pobudo prepusti ženskam

LOL saj v teroiji sem za, samo vsi vemo, da od tega ne bo nič. Za prevzeti pobudo je potreben pogum in tudi neka doza ponižnosti, skratka vse kar moderne ženske nimajo. Šele potem bi videli množične obtožbe za nadlegovanja, ko bi bil ranjen pošatno velik ženski ego.
kon
# 14.07.2018 ob 09:17
Haha ... ne morem verjet. Odziv na njegovo izjavo je točno to zaradi česar se boji flirtati. Kam gre ta svet ...
Binder Dandet
# 14.07.2018 ob 08:14
Cist prav je povedal. Za nas navadne janeze to ni problem. Za izpostavljene zvezdnike pa. Ena uzaljena je dovolj, da ti unici zivljenje.
djdj
# 14.07.2018 ob 10:20
Ne razumem zakaj se je moral opravičiti za izrečeno resnico? Feministični lobij bo uničil Svet.
sisoruen
# 14.07.2018 ob 00:10
Točno to, postajamo družba, v kateri je moški spol podobno stereotipiziran, stigmatiziran in žrtev seksističnih predsodkov kot je to dolga leta veljalo in še velja za npr. temnopolte v ZDA. Npr. če policija v neposredni bližini kaznivega dejanja zaloti temnopolto osebo, potem je ta zagotovo kriva, a ne, če gre za belca, potem takšna gotovost odpade,.? Ker pač obstaja rasistični predsodek do temnopoltih oseb. In moški postajamo žrtve podobnega mehanizma, torej seksističnega predsodka, ki nas v določenih situacijah in razmerjih dela avtomatično krive, ker smo moški. Ženske pa spet niso deležne takšne obravnave, podobno kot belci v razmerju do temnopoltih.

In novodobni feminizem je pač glavni krivec, da se to dogaja, torej da se družbi vsiljuje seksističen predsodek do moškega spola.

"Dve besedi: entuziastični konsenz. Henry naj pobudo prepusti ženskam pa ga nobena ne bo mogla obtožiti nadlegovanja. "

Seveda. Pri tem je pa dobrodošlo tudi to, da ženske spolnega nadlegovanja moškega itak nihče ne more obtožit, a ne? Pa smo tam. Torej, moška pobuda je seveda nadlegovanje, ženska pa ne. LOL Tipična feministka, ki je prevzela mentalitato patriarhalnega paternalizma. :D

Torej, entuziastični konsenz je v bistvu enosmerna zadeva, ki implicira to, da je subjektivna volja ženske v vsakem primeru in v vsaki okoliščini objektivno merilo. In potem temu rečejo enakopravnost. :D To ni enakopravnost, ko dejansko ženska ne nosi nobene odgovornosti.
renti
# 13.07.2018 ob 20:40
Kaj sploh kdo še zares jemlje tiste propadle igralke, ki se združujejo v neumno skupino "jaz tudi". Razen Crosbyja se nisem zasledil, da bi kdo katero posilil
samo.jug
# 14.07.2018 ob 13:55
@ Furiosa

Kako pa naj vem, ali ti predlagaš ali zahtevaš? A vidiš, da je ravno v tem point. Kaj se dogaja v tvoji glavi, jaz ne vem, in kaj bi ti kričala, če bi te jaz nerodno skušal osvajati, ne vem. In ravno o tem govori ta članek. Minimaliziraš dilemo, s katero se moški soočamo. Moški vas slišimo in vam sporočamo, da smo zbegani, ti pa se tu dereš spet posilstvo in praviš, prepustite se nam, me pa že vemo. Veš, so ženske vladale skozi celo zgodovino - ne samo moški, in madona ste bojevale nič manj vojn in zagrešile zločinov kot moški, ko ste bile na oblasti.
Skratka, ta članek ne govori o posilstvih žensk in nihče ne jokca in nihče noče reči, da je posilstvo ženske okej. Še vedno je izprevrženo dejanje. Tip je javno povedal eno stvar, ki zanima ta hip marsikaterega moškega - kako hudiča hočete moderne feministke, da se vam približamo, ali se vam sploh približamo, v čigavem imenu govorite, kajti nikjer nisem slišal, da bi imele mandat, da govorite v imenu vseh žensk. Še vedno je en kup žensk, ki hočejo tipa, da jih zagrabi, obvlada, stisne in pri dvorjenju igra tradicionalno vlogo. Če tega ne storiš, se bo za tabo drla mevža in ne vem kaj vse, te ponižala, ker nisi bil "dedec". Po drugi strani, če moški uporabi tak pristop pri tebi, ti boš se gotovo drla v tem primeru posilstvo.
Kakorkoli se vzame, tvoj "predlog" je bil v osnovi identičen problemu, ki ga ti in tebi podobne ženske kritizirate in se proti njemu borite. In zdaj bi mogoče rad slišal od tebe, kako naj se reši to dilemo. Pa ne govorim o posilstvih, ko pride do spolnega odnosa brez soglasja obeh ali več sodelujočih.
Radoveden
# 13.07.2018 ob 20:45
Ah, kam smo prišli...
fah-q
# 14.07.2018 ob 11:27
vsi, ki so ga napadli so naredili točno to, o čemer je govoril...in to sploh brez da bi prišlo do tega, da bi kakšno pogledal, kaj šele zlorabil...kaj bi tip dobil na glavo šele če bi dejansko flirtal s kako...

ogledalopress...
Balada
# 14.07.2018 ob 10:14
Lep primer podcenjevanja in stereotipizacije žensk. Sploh Skandinavke so znane po tem, da nimajo nobenih problemov z osvajanjem moških in prevzemanju pobude, torej ne gre za nikakršno naravno žensko pasivnost ampak je le-ta kvečjemu kulturno pogojena.

To ni nobeno podcenjevanje, ampak pač dejstvo. Jaz (in velika večina moških) bi bil zelo vesel, če bi npr. lahko prišel v lokal, se usedel sam za mizo in potem samo čakal, da mi gruče žensk prihajajo plačevati pijačke. Jaz bi pa potem izbiral tisto, ki mi je všeč, mogoče bi kakšno posebej grdo ali antipatično prav posebej na grobo odslovil, češ kaj taka luzerka dela ob meni, itd..ampak to se bo zgodilo, ko bo pekel zamrznil - no mogoče je pa v Skandinaviji že, nisme bil ampak nekako ne verjamem.
vatrenavoda
# 14.07.2018 ob 16:52
vedno bolj noro. moški kmalu ne bodo smeli več niti povedat, kaj mislijo. hm, če pomislim, je tako že zdaj
TineB
# 13.07.2018 ob 21:03
Naj raje drugič za nasvet in ženskih resnicah vpraša našega bodočega predsednika vlade ...
los-t
# 13.07.2018 ob 20:14
K sreč so moje prjatlce pripadnice gibanja Me to, please...
samo.jug
# 16.07.2018 ob 15:34
@ Furiosa

Elegantno se vlečeš ven in spet mečeš ene kvazi univerzalne resnice, ki to niso.

Denimo:

In ti minimaliziraš nadlegovanje in nasilje, ki so ga ženske vsakodnevno deležne in želiš sebe predstaviti kot največjo žrtev.

Moja mati, sestra in še več sorodnic z gotovostjo vem, da niso deležne vsakodnevno nadlegovanja in nasilja. To je taka bedna in pavšalna izjava, da mi gre skoraj na bruhanje. V kakšnem svetu ti živiš, nimam pojma, ampak če si deležna tega vsak dan, ti povem, da je nekaj narobe s tabo - ali pa s katero koli žensko, ki to trpi. Nikoli nismo bili, nismo in nikoli ne bomo vsi tipi bolani, kot nas ti predstavljaš in trdiš v posplošitvah. To pomeni, da obstajajo normalni ljudje in vsaka ženska, ki kaj takega trpi na dnevni ravni, je oprosti izrazu mazohistka in izprevrženo uživa v tem, da se tako ravna z njo. Zdrava in normalna ženska spakira kufer in odide ter si poišče tipa, ki bo z njo ravnal kot si zasluži. Če tega ne stori, je nekaj orto narobe z njo.

Kot drugo, tudi ženske zlorabljate tipe. Ne vedno fizično (čeprav obstajajo primeri, ampak se o tem ne govori, ker gre za obrobni fenomen v družbi), toda veliko žensk psihično manipulira s tipi. Takih primerov pa poznam kar nekaj. In ne, ne pomilujem teh tipov, kajti o njih imam enako mnenje kot o ženskah, ki si dovolijo, da se hodi po njih. Poznam tudi zgodbe žensk, ki so nasilne može spravile v kot. Ti povem mojo naljubšo? Mož je pretepel ženo, bil je lovec, ki je rad hodil s kolegi naokoli. Ko je naslednjič prišel pijan domov, ga je žena s kolom tako namlatila pijanega v postelji, da je bil cel moder drugi dan. Ko jo je vprašal, kaj se mu je zgodilo, mu je naslednji dan lepo odkrito povedala, kaj je storila. V življenju več ni dvignil roke nad njo, ker je preveč rad imel svoj stil življenja, se je pa ustrašil, da ga bo žena spet nabila. Skratka, baba ga je fizično sredila in postavila na realna tla.

Naslednje, ja, veliko zafrustriranih tipov tu pljuva po ženskah, ampak če odmisliš to pljuvanje, potem lahko ugotoviš, da gre točno za isto dilemo. Tipi s(m)o zmedeni. Pozabi za hip na svoj ponos in rajši začni dialog, ne pa da s strupenimi komentarji prilivaš olja na ogenj. Kot sem ti rekel, sem že dobil od bab komentarje, da sem peder, ker je nisem zagrabil za rit in joške. In dobil sem že klofuto, ker sem jih včasih nehote prijel za kak del in je bilo moje dejanje narobe razumljeno. Skratka, ne ti meni o tem, kako je vse preprosto in kako se to da vse urediti, če bi mi vas poslušali. Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da sto bab mi je z dejanji dalo sto odgovorov. In Cavill ni govoril o posilstvih, ampak o flirtanju - rekel pa je, da se kot znana oseba boji flirtati, ker ima občutek, da so njegova dejanja in nerodnosti lahko še dosti hitreje narobe razumljeni oz. na tnalu javnosti. In ja, to se dogaja tudi zaradi koristoljubk.

Če še nisi slišala za primer, ko si je ženska izmislila posilstvo - potem ti povem, da trošim svoj čas, ko ti vse to pišem tu. Nedavno so oprostili študenta v ZDA, ki mu je ena "umetnica" študentka uničila življenje z lažno obtožbo o posilstvu. Enako se je lani zgodilo enemu angleškemu študentu. Oba so izključili, o tem, da se pa po internetu zdaj vleče ta zgodba za njima in se bo še leta - o tem pa bi se domnevam morali sprenevedati.

Tvoji odgovori so mi čisto mimo. Ne poveš nič. Dereš se in ponavljaš floskule. Vsebinskega pa ne poveš nič - veš samo reči, da tipi pljuvamo po vas. Ja, eni res, ne pa vsi. Začni dialog in malo manj kaži s prstom. Boš videla, da se bo odnos moških komentatorjev tu spremenil čez noč. Zdaj pa imam dovolj te debate, ki itak nikamor ne vodi. Čao
ebdb
# 16.07.2018 ob 15:22
puritanci so zmeraj obstajali - in sedaj se imenujejo feministke. Na žalost bodo najbolj nastradale ženske
Nec
# 16.07.2018 ob 08:20
Raja ne razume ... žalost
Binder Dandet
# 15.07.2018 ob 07:55
"Vsak je lahko užaljen zaradi česarkoli hoče biti užaljen in ima vso pravico iskati zadoščenje za svojo užaljenost na sodišču, to pa odloči, ali je do nesprejemljive žalitve resnično prišlo ali pač ne."

V osnovi imas prav. Ampak problem je, ker ga med tem furiose v medijih, na socialnih omrzejih itd. ze lincajo in unicijo zivljenje. To je bila poanta od Cavilla. Nisi razumela.
el CARTEL
# 14.07.2018 ob 19:05
O posilstvu govori Cavill in ne jaz in to povsem iracionalno, ker ne poznam nobenega primera, kjer bi bil moški zaradi spogledovanja obsojen za posilstvo.

za posilstvo ne,
za "spolni napad" ali "spolno nadlegovanje" pa že mogoče.
Furiosa
# 14.07.2018 ob 17:12
Aha, moški smo zmedeni zato, ker so pač ženske očitno edino merilo, ali nekaj pomeni "dobro jutro" ali pač posilstvo. Torej, gre za to, da so vse prakse spolnega nadlegovanja prepuščene subjektivni presoji žensk. Če torej moški žensko zgolj pogled na način, ki je zanjo pač tako ali drugače moteč, je to pač spolno nadlegovanje, ker gre pač za moškega, ki ga ženska tako dojema. To je ta stereotip in predsodek, o katerem je tu govora. Nobenega objektivnega merila tu ni več.

Ne, spolne zlorabe so opredeljene z zakoni in o njih presoja policija, tožilstvo, sodišče ne pa žrtve same in in veljajo za vse enako, tako moške kot ženske.

Skrakta, prihaja do tega, da je ženski spol postal izgovor za to, da si lahko, v razmerju do dejanj in ravnanj moških, po mili volji užaljen, prizadet ipd. Tak privilegij ni dan nobeni drugi osebni okoliščini.

Vsak je lahko užaljen zaradi česarkoli hoče biti užaljen in ima vso pravico iskati zadoščenje za svojo užaljenost na sodišču, to pa odloči, ali je do nesprejemljive žalitve resnično prišlo ali pač ne.
sisoruen
# 14.07.2018 ob 14:51
"Ojoj, jaz samo predlagam rešitve zmedenim moškim, ki ne ločijo med "dobro jutro" in posilstvom, ker ženske s tem očitno nimamo problemov."

LOL Aha, moški smo zmedeni zato, ker so pač ženske očitno edino merilo, ali nekaj pomeni "dobro jutro" ali pač posilstvo. Torej, gre za to, da so vse prakse spolnega nadlegovanja prepuščene subjektivni presoji žensk. Če torej moški žensko zgolj pogled na način, ki je zanjo pač tako ali drugače moteč, je to pač spolno nadlegovanje, ker gre pač za moškega, ki ga ženska tako dojema. To je ta stereotip in predsodek, o katerem je tu govora. Nobenega objektivnega merila tu ni več.

Skrakta, prihaja do tega, da je ženski spol postal izgovor za to, da si lahko, v razmerju do dejanj in ravnanj moških, po mili volji užaljen, prizadet ipd. Tak privilegij ni dan nobeni drugi osebni okoliščini. Če npr. vernika užališ s karikaturo Mohomeda ali podgano v Marijinem naročju, je to svoboda govora, ker je seveda prav. Če žensko užališ z seksualno opazko, je pa to seveda spolno nadlegovanje, če ne še kaj hujšega. Zakaj že? :D Ker postajamo seksistična družba oz. kot velikokrat poudarjam to sploh ni nova zadeva, ampak gre zgolj za patriarhalni paternalizem v novi preobleki. :D
Quatebriga
# 14.07.2018 ob 08:07
Skandinavke torej so prave babe, vse ostale pa ne? Tezko je razumeti vse skupaj ... Ce zelis flirtati ali upecati zensko, si lahko hitro obtozen kriminala. Ce ne, bos na suhem, ker je Skandinavk bistveno premalo za ves moski zivelj v Evropi, kaj sele sirse. Kaj naj torej naredimo?
Furiosa
# 16.07.2018 ob 19:52
@samo.jug

Moja mati, sestra in še več sorodnic z gotovostjo vem, da niso deležne vsakodnevno nadlegovanja in nasilja. To je taka bedna in pavšalna izjava, da mi gre skoraj na bruhanje.

Vsaka 3 ženska v EU je žrtev nasilja, vsak 3 Evropejec meni, da je v določenih primerih posilstvo sprejemljivo. To ni moje mnenje, ampak uradna statistika.

Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da sto bab mi je z dejanji dalo sto odgovorov. In Cavill ni govoril o posilstvih, ampak o flirtanju -


Uporaba besede "baba" lepo ponazori tvoj odnos do žensk. In ja, ženske smo ljudje in zato med sabo različne, ne obstaja nikakršen univerzalni recept, kakršnega si očitno želite moški, treba je biti pozoren in dejansko poslušati in opazovati vsako posameznico kaj sporoča. Zanimivo, da moški točno vedo kako se je treba obnašati do nadrejenih ali denimo strank, samo pri ženskah imajo očitno silne težave, in osnovni problem je v tem, da jih ne spoštujejo.

Henry Cavill je tudi povedal, da je bolj staromoden in da se mu zdi preganjane in osvajanje žensk čudovito, torej nanje gleda kot na plen oziroma trdnjave ne pa sebi enake osebnosti.In obžaluje moderna pravila, ki takšnemu odnosu niso naklonjena.

Nedavno so oprostili študenta v ZDA, ki mu je ena "umetnica" študentka uničila življenje z lažno obtožbo o posilstvu.

Lažne prijave posilstev so izjema, bistveno, bistveno, bistveno več je primerov uničenih življenj ker posiljevalca nikoli ne doseže roka pravice.

veš samo reči, da tipi pljuvamo po vas. Ja, eni res, ne pa vsi. Začni dialog in malo manj kaži s prstom. Boš videla, da se bo odnos moških komentatorjev tu spremenil čez noč.

Ne glede ali si moški ali ženska, ali svoje argumente poveš direkt ali po ovinkih, če boš tukaj nastavil ogledalo moškim boš deležen kanonade minusov in pljuvanja. In to se še dolgo ne bo spremenilo, sploh pa če ne bomo rekli bobu bob.
Binder Dandet
# 15.07.2018 ob 07:52
"In tudi ne vem zakaj točno bi moral moški vedno imeti pobudo pri teh stvareh."

Tudi po moje ne. Ampak svet se tako vrti, da zenske cakajo na mosko pobudo v 9 od 10 primerov.
juventina10
# 14.07.2018 ob 09:09
hahah blišč in beda hollywooda...
ferdo12
# 13.07.2018 ob 21:38
Admin ne brisat, ker bom samo citiral našega bodočega predsednika vlade, še ko je bil komik ( kar je itak še zdaj) in sicer: " baba je žaba, žaba pa čvovk ni". Mater, kaj smo se režali včasih temu humoristu, Zdaj mi gre pa na jok, ko ga vidim.
ginza
# 16.07.2018 ob 12:30
Še lepotec brez možganov.
sisoruen
# 14.07.2018 ob 23:58
Ne, spolne zlorabe so opredeljene z zakoni in o njih presoja policija, tožilstvo, sodišče ne pa žrtve same in in veljajo za vse enako, tako moške kot ženske.

Ja, in vedno bolj se opredeljujejo tako, da kaznivo dejanje utemeljujejo na subjektivnem dojemanju žensk. Sicer pa tu sploh ni govora o kaznivih dejanjih, ampak ravnjanjih, ki v družbi ustvarjajo stigmo, zaradi katere lahko moški mimogrede izgubi ugled in postane marganiliziran, čeprav ni storil nič kaznivega. In tu je potem govora o mehanizmih, ki spominjajo na lov na čarovnice.

Vsak je lahko užaljen zaradi česarkoli hoče biti užaljen in ima vso pravico iskati zadoščenje za svojo užaljenost na sodišču, to pa odloči, ali je do nesprejemljive žalitve resnično prišlo ali pač ne.

Ja, ampak problem je ravno v tem, da se užaljenost ženske, ki temelji na seksualni tematika tretira povsem drugače kot npr. užaljenost vernika, pred katero nas do skrajnih meja ščiti svoboda govora. Večina primerov, ki so v javnosti na temo spolnega nadlegovanja odmevni, se dejansko tičejo zgolj svobode izražanja, kar se pa, v tem kontekstu, sploh ne upošteva. Če ženski moški pokaže lulčka, je to nadlegovanje, na podlagi katerega te družba izobči (v obratni smeri to seveda ne deluje na enak način), če pa jaz muslimanu pokažem karikaturo Mohameda, pa izkoriščam pravico do svobode izražanja, a ne? :D To kaže ravno na to, kako smo kot družba seksistični, kar je seveda posledica ravno v kulturi patriarhalnega paternalizma, ki pač v določenih kontekstih ženski spol ščiti preko vseh razumnih meja, ki seveda negativno vpliva tudi na ženske, vsaj tiste "normalne", ki moškega spola ne dojemajo kot grožnjo samo po sebi.

In kot vidimo iz realnih primerov, užaljeni ženski ni potreno iskati zadoščenja na sodišču, dovolj je, da pač svojo užaljenost javno objavi in ima maščevanje zagotovljeno. :D
el CARTEL
# 14.07.2018 ob 19:04
nimam pa nič proti, če ženska prva izrazi interes,
je pa dejstvo, da te sam izraz interesa že nekako kastrira (nisi ti prišel do nje prvi, ker si bodisi nesposoben bodisi ti ni toliko všeč).

v obeh primerih si najebal.
el CARTEL
# 14.07.2018 ob 18:59
Sploh Skandinavke so znane po tem, da nimajo nobenih problemov z osvajanjem moških in prevzemanju pobude

očitno živijo med kastriranci.
kar je vseskozi bil cilj feminizma. vzgojiti kastrirančke, ki bodo odvisni od žensk, nato jih osvojiti haha, ker so preveč pasivni, da bi sami kaj zmogli

nato pa skupaj izgovarjati parole feminizma (ker so sami preveč nesposobni, da bi si drznili imeti kako svojo misel, prevzamejo misel ženske, ki ga je pobrala).

smešno.
Furiosa
# 14.07.2018 ob 17:02
@samo.jug

Kako pa naj vem, ali ti predlagaš ali zahtevaš? A vidiš, da je ravno v tem point.

Tako da dejansko prebereš kaj sem napisala in vprašaš če ne veš kaj želim povedati ne pa da delaš lastne napačne zaključke.

Minimaliziraš dilemo, s katero se moški soočamo.

In ti minimaliziraš nadlegovanje in nasilje, ki so ga ženske vsakodnevno deležne in želiš sebe predstaviti kot največjo žrtev.

Moški vas slišimo in vam sporočamo, da smo zbegani, ti pa se tu dereš spet posilstvo in praviš, prepustite se nam, me pa že vemo.

Pod članki o tej temi opažam predvsem pljuvanje po ženskah, nenehne obtožbe o lažnih prijavah, iskanju pozornosti, koristoljublju.... in ubogih moških.Če ste zbegani se pač dajte podućiti, tudi od žensk. O posilstvu govori Cavill in ne jaz in to povsem iracionalno, ker ne poznam nobenega primera, kjer bi bil moški zaradi spogledovanja obsojen za posilstvo. In tudi ne vem zakaj točno bi moral moški vedno imeti pobudo pri teh stvareh.

- kako hudiča hočete moderne feministke, da se vam približamo, ali se vam sploh približamo, v čigavem imenu govorite, kajti nikjer nisem slišal, da bi imele mandat, da govorite v imenu vseh žensk. Še vedno je en kup žensk, ki hočejo tipa, da jih zagrabi, obvlada, stisne in pri dvorjenju igra tradicionalno vlogo.

Potem pa sploh ne vem zakaj se razburjaš, če je problem samo par feministk in je večina žensk vesela vašega nadlegovanja, potem pač mirno nadaljujte kakor do sedaj.

Kakorkoli se vzame, tvoj "predlog" je bil v osnovi identičen problemu, ki ga ti in tebi podobne ženske kritizirate in se proti njemu borite.


Prav nič ni bil identičen, saj ženske, za razliko od vas, vemo kaj je flirt, kaj spolno nadlegovanje in kaj posilstvo.
plexi
# 14.07.2018 ob 21:30
Hja, dandanes ni lahko biti znana osebnost moškega spola. Te kakšna no name (ali propadla) frajlica hitro obtoži posilstva, zaradi ene nespretne poteze, besede ali preprosto zato, ker ji nisi simpatičen ali ker išče svojih pet minut slave.
el CARTEL
# 14.07.2018 ob 18:57
Furiosa
# 13.07.2018 ob 20:17
Prijavi neprimerno vsebino
Dve besedi: entuziastični konsenz. Henry naj pobudo prepusti ženskam pa ga nobena ne bo mogla obtožiti nadlegovanja.


kak brezjajčnik moraš biti,d a si pasiven še pri osvajanju žensk,
oz čakaš, da te kaka pobere
feministke pa naj hodijo okoli in zapeljujejo haha.
sej vemo,d a si želite biti moški, a to je že preveč

no pri njem - glede na to,d a je bogat in znan moški - se mu verjetno mečejo same, ampak verjetno ne tiste, ki bi jih on hotel.
boboman
# 14.07.2018 ob 15:49
LOL Aha, moški smo zmedeni zato, ker so pač ženske očitno edino merilo, ali nekaj pomeni "dobro jutro" ali pač posilstvo. Torej, gre za to, da so vse prakse spolnega nadlegovanja prepuščene subjektivni presoji žensk.
Sisoruen kaj tega se nisi vedel? no razen skandinavk, tam ocitno po mnenju Furiose zenske "lovijo" in potem takem moski dolocajo definicijo posilstva, ne zakonodaja recimo...
Altknight
# 13.07.2018 ob 23:24
Odgovor je MGTOW.
Furiosa
# 14.07.2018 ob 11:09
@samo.jug

Zahtevam? Ojoj, jaz samo predlagam rešitve zmedenim moškim, ki ne ločijo med "dobro jutro" in posilstvom, ker ženske s tem očitno nimamo problemov. Čeprav mi je seveda povsem jasno, da gre za blef, oni v resnici ne iščejo rešitev, zgolj javno kuhajo mulo, ker družba ni več pripravljena tolerirati neprimernega vedenja.

@Balada

Ker točno to se dogaja večini žensk, NOT.
Furiosa
# 13.07.2018 ob 22:09
@Balada

LOL saj v teroiji sem za, samo vsi vemo, da od tega ne bo nič. Za prevzeti pobudo je potreben pogum in tudi neka doza ponižnosti, skratka vse kar moderne ženske nimajo. Šele potem bi videli množične obtožbe za nadlegovanja, ko bi bil ranjen pošatno velik ženski ego.

Lep primer podcenjevanja in stereotipizacije žensk. Sploh Skandinavke so znane po tem, da nimajo nobenih problemov z osvajanjem moških in prevzemanju pobude, torej ne gre za nikakršno naravno žensko pasivnost ampak je le-ta kvečjemu kulturno pogojena.
koman
# 13.07.2018 ob 19:16
Rtv, nekaj bolj pametnega pa bi lahko objavili, dajte raje kako novico o slovenskih estradnikih in jim delajte reklamo. Ne pa kar en, katerega ime slišim prvič.
Malo več kreativnosti ne samo vse iz drugih medijev kopirat..
Furiosa
# 13.07.2018 ob 20:17
Dve besedi: entuziastični konsenz. Henry naj pobudo prepusti ženskam pa ga nobena ne bo mogla obtožiti nadlegovanja. Glede na njegov izgled zanimanje gotovo bo, čeprav si je s tem jamranjem in razkazovanjem luzerske mentalitete naredil medvedjo uslugo.
Kazalo