Na glasbeni slog Kimbre so vplivali Prince, Minnie Riperton, Björk in Jeff Buckley. Foto: EPA
Na glasbeni slog Kimbre so vplivali Prince, Minnie Riperton, Björk in Jeff Buckley. Foto: EPA

Album je posnela v sodelovanju z ameriškim producentom Richom Costeyjem, ki je poskrbel tudi za zvočno podobo skupin Jane's Addiction, Franz Ferdinand, The Wombats, Foster The People, Interpol, Muse in še nekaterih. "Vsa ta množica fantastičnih glasbenikov je zelo slišno dodala svoje, tudi zato The Golden Echo odmeva tako samozavestno in bo odmeval še zelo dolgo," je v svoji oceni, ki jo lahko v celoti preberete tukaj, zapisal novinar Matjaž Ambrožič.

24-letna temnolaska se je svetu predstavila leta 2011, ko je skupaj z belgijsko-avstralskim glasbenikom Wouterjem De Backerjem, bolj znanim pod imenom Gotye, posnela megauspešnico Somebody I Used To Know, za katero sta prejela tudi dva grammyja.

Veliko kritikov je že takrat menilo, da gre le za muho enodnevnico in medtem ko je večina na Gotya, že pozabila, si Kimbra utira pot med ameriške popzvezdnice. Kmalu po začetnem uspehu se je preselila v Los Angeles in začela delati svoj drugi studijski album (prvega je izdala leta 2011, vendar večjega uspeha v ZDA ni doživel).

Avgusta letos je tako izšel The Golden Echo, za katerega so pri LA Timesu zapisali, da gre za inovativen popalbum, na katerem lahko slišimo tako disko, R'n'B in rockritme pa tudi nalezljive skladbe, kot sta Carolina in 90s Music.

Ali bo album dosegel uspeh njene rojakinje Lorde, ki je lani s skladbo Royals s prvega mesta Billboardove vroče lestvice 100 najboljših skladb sklatila zloglasno Wrecking Ball Miley Cyrus, bomo videli kmalu. Spodaj lahko prisluhnete nekaterim njenim skladbam in presodite sami.