Colbert in Stewart sta že leta dobra prijatelja, ki vsako leto gladko pobereta vse nagrade v kategoriji najboljše TV-oddaje. Foto: EPA
Colbert in Stewart sta že leta dobra prijatelja, ki vsako leto gladko pobereta vse nagrade v kategoriji najboljše TV-oddaje. Foto: EPA
Colbert z enim od svojih gostov - ameriškim predsednikom Barackom Obamo. Foto: EPA

Devetletni staž pri Comedy Centralu je Colbert po 1.447 epizodah končal s pesmijo Vere Lynn pomenljivega naslova We'll Meet Again, pri čemer so mu priskočili na pomoč znani pevci, igralci, politiki, športniki in TV-osebnosti.

Prvi, ki se je poslovil od 50-letnega političnega satirika, je bil Stewart, ki je Colberta spoznal pri vodenju Daily Showa konec 90. let. Colbert je začel svoj pohod med najuglednejše satirične voditelje prav v Daily Showu, od koder je leta 2005 odšel na svoje.

Stewart se je s Colbertom nato z roko v roki sprehodil do klavirja, ki ga je že igral Randy Newman. In nato so se vsuli zvezdniki - Bryan Cranston iz serije Kriva pota (Breaking Bad), Willie Nelson, Michael Stipe (R.E.M.), voditelja Tom Brokaw in Katie Couric, astrofizik Neil deGrasse Tyson, igralca Mandy Patinkin in Patrick Stewart, pevka Cyndi Lauper, zvezdnika HBO-jeve serije Uredništvo Jeff Daniels in Sam Waterston, komentator Keith Olbermann, Big Bird iz Sezamove ulice, nekdanji zvezdnik NBA-ja Kareem Abdul-Jabbar, pevec Barry Manilow, režiser George Lucas, senator Corey Booker in številni drugi.

Pesem se je nato nadaljevala z videomontažo še nekaterih velikih imen med prepevanjem We'll Meet Again: Pussy Riot, avtor Krivih pot Vince Gilligan, Bill Clinton, režiser J. J. Abrams ...

Po Lettermanu prihaja Colbert
Na koncu epizode Colberta pozdravijo še Božiček, Abraham Lincoln in Alex Trebek, nato pa voditelj z Božičkovimi sanmi odbrzi svetli prihodnosti napoti.

Ta svetla prihodnost je prominentno mesto voditelja Late Showa - stolček, ki ga je izpraznil dolgoletni voditelj David Letterman, bo Colbert zasedel prihodnje leto, potem ko bo Letterman po dobrih 30 letih svojo zadnjo oddajo sklenil 20. maja.

"Resnica je, da vse tiste izjemne stvari, za katere ljudje pravijo, da sem jih storil - za nič od tega nisem bil res zaslužen jaz. Vi, narod, ste storili vse to. Sam sem bil samo plačan za to," je ob slovesu skromno dejal Colbert, ki je bil za svoje delo pri Colbert Reportu in Daily Showu nagrajen s kar devetimi emmyji. S Stewartom sta v kategoriji najboljše glasbene oz. komične oddaje v zadnjih letih nepremagljiva.