Prvo ime letošnjega festivala so južnoafriški trojec rap-rava Die Antwoord. Foto: EPA
Prvo ime letošnjega festivala so južnoafriški trojec rap-rava Die Antwoord. Foto: EPA
Organizatorji Schengenfesta so poleg enodnevnih in tridnevnih uvedli tudi dvodnevne vstopnice za vse mogoče kombinacije dveh dni ter akcijo šest plus ena za tridnevne vstopnice, s katero omogočajo prihranek večjim skupinam obiskovalcev. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Letos se bo prvič začel že v četrtek, 31. julija, ko bodo obiskovalci lahko v miru postavili šotore. Temu primeren bo tudi večerni program: za zabavo bodo poskrbeli Vlado Kreslin z Malimi bogovi, 2B in program didžejev, naslednji dan pa se bo začelo zares.

V sodelovanju z organizatorjem smo poklonili dve brezplačni vstopnici za tridnevni obisk festivala.

Prejemnika, ki sta pravilno odgovorila, da je pevcu skupine Die Antwoord pravo ime Watkin Tudor Jones sta:
- Tomi Žalec in
- Meta Penca.
Prejemnikoma čestitamo.

Na prvi uradni festivalski večer, ki je nastal v sodelovanju s Kinom Šiška, bo na glavnem odru nastopilo veliko ime festivala Die Antwoord, poleg njih pa še Laibach, Kiril Djaikovski, Moveknowledgement, Kuga in High 5. Na elektroodru se bodo zvrstili Klangkarussell, DJ Zeds & Rootsinsession Sound, Felis Catus & Softskinson (DMNP), Nati Katchi in S.H.U. S.H.U.

V soboto bodo glavni oder zasedli 2cellos, Bajaga & Instruktori, Zmelkoow, StrojMachine,Čao Portorož, Pankreas in Ice on Fire. Na elektroodru bodo za plesne ritme skrbeli Loadstar & MC Jakes, HEX, Danaja, TRDEE in Milk Drinkers.

V nedeljo bodo na glavni oder stopili dolgo pričakovani finski hardrockerji H.I.M. in britanska zasedba trip hopa Morcheeba ter Muff, Zebra Dots, The Ufoslavians in Top Stripper. Na elektroodru bosta ploščke sukala didžeja Valentino Kanzyani in Beltek.

Novost je tudi zamenjava prostora za kampiranje in odrov. Kamp bo namreč preseljen pod vznožje hriba, kjer se je v prejšnjih letih razprostiralo prizorišče, s tem bodo naravno senco dajali omenjeni hrib in drevesa ob Kolpi. Prizorišče glasbenih dogodkov pa bo na mestu, kjer je bil prejšnja leta kamp.