Lani je Slovenijo na otroški Evroviziji zastopala Ula Ložar. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Lani je Slovenijo na otroški Evroviziji zastopala Ula Ložar. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Na omenjenem izboru nas je lani zastopala Ula Ložar s skladbo Nisi sam/Your Light, kdo nas bo zastopal na Pesmi Evrovizije za otroke 2015, pa bo znano 4. oktobra.

Strokovna komisija, ki jo sestavljajo pevka Alenka Godec, vodja in dirigentka Otroškega pevskega zbora RTV Slovenija Anka Jazbec ter glasbenik, skladatelj, aranžer in producent Boštjan Grabnar so izmed vseh skladb, prijavljenih na razpis, izbrali naslednjih šest skladb (zapisane v abecednem vrstnem redu naslovov skladb): Brez okov - Tina Vinter, Full of Energy - Jaka & Maks, Najlepši dan - Leni, Prva ljubezen - Lina Kuduzović, S tabo (Let you go) - Rebeka Satler, Sonce v ogledalu - Janina Klenovšek.

Izbori Mini Ema bodo potekali v sklopu oddaje Vikend paket, in sicer tri nedelje zapored - 20. in 27. septembra ter 4. oktobra. Na prvih dveh predizborih, 20. in 27. septembra, se bodo predstavile po tri pesmi, izmed katerih bo strokovna žirija izbrala po eno najboljšo. Obe skladbi se bosta predstavili še na finalnem izboru Mini Ema 2015, ki bo v nedeljo, 4. oktobra, prav tako v oddaji Vikend paket. Zmagovalno pesem bodo gledalci izbrali s telefonskim glasovanjem.

Otroška Evrovizija bo potekala 21. novembra v bolgarski prestolnici Sofiji.