Za člani skupine Maestro in Hannah so sicer že prve vaje.
Za člani skupine Maestro in Hannah so sicer že prve vaje. "Hannah je zelo pozitivna in trda delavka," je pevko pohvalil Škrube. Foto: Uradna facebook stran Hannah
Anže Škrube
Škrube je letos dobil ponudbe še od drugih evrovizijskih delegacij, a se je na koncu odločil za Slovenijo. Foto: Osebni arhiv
Hannah
Priprave Hannah so v polnem teku. Med drugim je pred časom nastopila tudi na predevrovizijskem koncertu v Amsterdamu. Foto: RTV SLO
Hannah
Spomnimo: Hannah bo nastopila že v prvem predizboru, 14. maja. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Straight into Love bo na evrovizijskem odru dobila dinamično vizualizacijo, za katero bodo poskrbeli predvsem trije plesalci plesne skupine Maestro pod taktirko koreografa Anžeta Škurbeta.

"Glede na to, da imamo letos možnost sodelovati ob pevki oz. naši predstavnic, kar trije plesalci, ne bo poudarek na plesnih sposobnostih Hannah, ona bo morala predvsem poskrbeti za dober pevski nastop, plesalci pa bomo ta nastop dodatno začinili s plesnim nastopom," je v pogovoru za MMC dejal koreograf in plesalec.

Škrube, ki se trenutno mudi v Združenih državah Amerike, se tako po letu dni vrača na Evrovizijo v vlogi koreografa. Že pred dvema letoma je bil prav on tisti, ki je izdelal koreografijo za Majo Keuc in njene spremljevalne vokalistke, lani pa je poskrbel za koreografijo romunskih predstavnikov. "Jaz vsako koreografijo ločim, tako da primerjav, katere so težje in lažje, ne delam. Definitivno je totalno drugačen slog glasbe, tudi celotna vizualna podoba Hannah je precej različna," je pojasnil koreograf in plesalec.

Letos se bo tako poleg koreografske vloge vživel še v plesno. Poleg njega pa bosta še dva člana skupine Maestro, Primož Pavlič in Matic Zadravec, ki je lani izdelal koreografijo za nastop Eve Boto v Bakuju. "Igrali se bomo z veliko vizualnimi efekti, gre za Evrovizijo, kjer je oder eden izmed največjih. Tako da bomo gibalno veliki, komad je zaradi dubstep elementov zelo masiven, prav taka bo koreografija," je razkril plesalec in koreograf.

Predstavitve pesmi si lahko ogledate s pomočjo MMC-jevega interaktivnega evrovizijskega zemljevida, ki ga najdete na podstrani Evrovizija 2013.

Ker tudi letos velja omejitev šestih nastopajočih na evrovizijskem odru in ker se bodo Hannah za mikrofonom pridružili dve danski spremljevalni vokalistki, so za plesalce ostala tri mesta. "Če bi jih lahko bilo več kot trije, bi bil nastop še bolj pester z več energije in več možnostmi dovršenega nastopa," je pojasnil Škrube.

Številčnost pomembna, a ne vedno
Ob tem je poudaril, da ima številčnost veliko vlogo, je pa veliko odvisno tudi od tega, za kakšen projekt gre. "Po navadi sam presodim, koliko plesalcev želim za določen projekt, številčnost ti da neko svobodo - več plesalcev imaš, več možnosti imaš kot koreograf. Sicer pa tudi več dela, tako da mora biti ta dejavnik vzajemen," je še dejal Škrube.

Priprave Hannah na Evrovizijo lahko spremljate na njenem uradnem profilu na Facebooku ali pa na uradnem profilu na Twitterju.

Koreografa so sicer za letošnjo Evrovizijo snubili še v drugih evrovizijskih delegacijah, a na koncu se je odločil za Slovenijo. "Za letošnjo Evrovizijo sem imel ponudbi dveh držav za sodelovanje na Evrovizijii kot koreograf in plesalec, vendar se nisem mogel odločiti, tudi zaradi drugih obveznosti, ki jih imam v času Evrovizije. Ko sem dobil ponudbo naše televizije, mi je to še najbolj ustrezalo, ker smo se lahko dogovorili za urnik in način, da se mi bodo lahko terminsko uskladile tudi druge obveznosti," je razložil Škrube.