11-letni Aljaž Konec je pripravil korenčkovo juho z mandlji in karijem, pečenega lososa s sušijem iz prosa in čebule, zeleno solato z jogurtovim prelivom, za sladico pa marelični vrtinec. Foto: Organizator/Mediaspeed
11-letni Aljaž Konec je pripravil korenčkovo juho z mandlji in karijem, pečenega lososa s sušijem iz prosa in čebule, zeleno solato z jogurtovim prelivom, za sladico pa marelični vrtinec. Foto: Organizator/Mediaspeed

Zmagal je namreč šele 11-letni Aljaž Konec iz Lipoglava pri Poljčanah, ki je pripravil korenčkovo juho z mandlji in karijem, pečenega lososa s sušijem iz prosa in čebule, zeleno solato z jogurtovim prelivom, za sladico pa marelični vrtinec. Drugo mesto je komisija prisodila Majdi Vidmar iz Hrašč pri Postojni, ki je na tekmovanju že večkrat sodelovala in vedno požela vidne uspehe, tokrat pa je komisijo prepričala s preprostima, a zelo okusnima jedema: z bučno juho s škampovimi repki in za poobedek s kvašenimi kuhanimi štruklji, polnjenimi s kruhovim nadevom. Tretje mesto je zasedla Marija Pišek iz Trbovelj, ki je žirijo razveselila s porovo kremno juho, z omleto, polnjeno z blitvo in ribo, ter s sladico - ocvrtimi jabolčnimi obročki.

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru je v soboto kuhalnice vrtelo devet tekmovalcev iz vse Slovenije, kuhali in pekli so pod budnim očesom strokovne komisije, ki jo je vodil kuharski mojster Jožef Oseli, v njej pa so bili še: Romana Železnik in Konrad Purgaj, učitelja kuharstva, oba iz Srednje šole za gostinstvo in turizem v Mariboru, Tanja Vidic Goršak, predstavnica televizije TV Veseljak, ter predstavnica občinstva Marta Osim iz Maribora. Komisija je ocenjevala potek priprave, izvirnost, upoštevanje sodobnih načel zdrave prehrane, videz ter okus jedi in pogrinjka.