Konec julija se boste lahko ohladili v središču Ljubljane. Foto: MMC RTV SLO
Konec julija se boste lahko ohladili v središču Ljubljane. Foto: MMC RTV SLO
tobogan
Glavni namen postavitve ni zabava, ampak ozaveščanje, da je čisto pitno vodo treba ohraniti. Foto: MMC RTV SLO
Na Kongresnem trgu po 150-metrskem toboganu

Pred Slovensko filharmonijo, kjer je eden najlepših pogledov na grad, se bo 23. in 24. julija mogoče ohladiti tudi z brezplačnim spustom po 150-metrov dolgem toboganu.

"Tobogan ima dve drči, ena bo namenjena otrokom, druga drča pa bo namenjena drugim starostnim kategorijam," je povedal Simon Rožnik, direktor marketinške agencije Extreme, ki zagotavlja, da bo za varnost poskrbljeno.

Pitno vodo je treba ohraniti
Tobogan vedno privabi veliko ljudi, pojasnjuje direktor Voke. Glavni namen pa ni zabava, ampak ozaveščanje, da je čisto pitno vodo treba ohraniti. "Imeli bomo vodni bar, obiskovalci si bodo lahko natočili tudi vodo iz pitnikov, tako da bomo pokazali, s kakšnim bogastvom Ljubljana razpolaga," je pojasnil Krištof Mlakar, direktor javnega podjetja Vodovod-kanalizacija.

Za tobogan bodo porabili 70 kubičnih metrov vode, kar je manj, kot je porabijo za proizvodnjo petih kilogramov govejega mesa.

"Ker je to zaprt sistem, bo voda krožila in ne izpuščena, se pravi, po dveh dneh bo očiščena v naši čistilni napravi in čista vrnjena v okolje," je še dodal Mlakar.

Na Kongresnem trgu po 150-metrskem toboganu