Beduinski tabor bo sprejel kar 2.000 obiskovalcev. Foto: Reuters
Beduinski tabor bo sprejel kar 2.000 obiskovalcev. Foto: Reuters

Prireditelji SP 2022 pričakujejo, da bo arabsko državo, bogato z zemeljskim plinom in nafto, obiskalo več kot pol milijona nogometnih privržencev z vsega sveta. Večina jih bo nastanjenih v hotelih in apartmajih, 2.000 obiskovalcev pa bo lahko prebivalo v beduinskem taboru, ki bo stal v puščavi.

"Obiskovalcem bomo ponudili možnost, da Katar in svetovno prvenstvo v nogometu doživijo na popolnoma drugačen način. Ponudba v taboru bo pestra in raznovrstna, a dostopna tudi za tiste s tanjšimi denarnicami," je dejal Abdulaziz Al Mavlavi, član organizacijskega odbora SP 2022.

Organizacijski odbor ni razkril, ali bodo beduinski tabor uvrstili med t. i. navijaška središča, kjer naj bi konservativna država navijačem dovolila uživati alkohol. Javno pitje alkohola je v Katarju prepovedano, alkoholne pijače je mogoče dobiti le v hotelskih barih po visokih cenah.

Navijači raje v ZAE?
Katarski prireditelji pričakujejo, da bodo pomanjkanje nastanitev "zakrpali" z beduinskim taborom in s spodbujanjem zasebnikov, da oddajajo stanovanja prek platform, kot je Airbnb, promovirali bodo tudi nastanitev na turističnih ladjah.

Prireditelji se zavedajo tudi, da bo veliko navijačev zaradi bolj liberalnega odnosa do alkohola nastanjenih v sosednjih državah, kot so Združeni arabski emirati ali Bahrajn.