Bes v ljubezni razočarane ženske se z leti očitno ne umiri ... (slika je simbolična). Foto: EPA
Bes v ljubezni razočarane ženske se z leti očitno ne umiri ... (slika je simbolična). Foto: EPA

53-letni Dwight Bettner se je pred šestimi meseci preselil v mestece Fort McCoy na Floridi in poskušal s sosedi vzpostaviti kar se da prijazen odnos. Tako je ostareli 92-letni sosedi Helen Staudinger pridno odnašal smeti, a njegovo prijaznost je očitno razumela kot dvorjenje, zato je popolnoma pobesnela, ko ji je pred kratkih povedal, da ima novo dekle. Zagrozila mu je, da ga bo ustrelila, vendar groženj priletne ženice ni vzel resno.

V ponedeljek je pozvonila pri vratih njegove hiše in ga spet poskusila prepričati, da je pred njima svetla romantična prihodnost, vendar jo je naveličano pognal čez prag in ni uslišal niti njene želje po poljubu. Odšel je v sobo poklicat svojega očeta, ko je zunaj zaslišal štiri strele, eden je priletel mimo njegove glave in razbil okensko steklo, ki ga je tudi poškodovalo.

Pred hišo pa je stala nihče drug kot Staudingerjeva, ki je s polavtomatsko pištolo prerešatala njegov ljubi avtomobil mitsubishi 3000GT, zablodeli naboj pa bi Bettnerja lahko stal tudi življenja. "Če bi imel glavo sklonjeno samo še malo bolj naprej, bi me zadel," nejeverno zmajuje z glavo.

Staudingerjevo so aretirali, 26. aprila pa bo morala zaradi napada s strelnim orožjem pred sodnika. Bettner pa nima nobenega namena, da bi s svojo gorečo oboževalko še naprej delil ulico. "Odselil se bom. To je bilo zame preveč stresno. Mislil sem, da se to dogaja samo mlajšim ljudem," zmajuje z glavo.