Anna Cochrane bo ob morebitni odobritvi nosilka Guinnessovega rekorda. Foto: Instagram Anna Cochrane
Anna Cochrane bo ob morebitni odobritvi nosilka Guinnessovega rekorda. Foto: Instagram Anna Cochrane

Anna, ki je tudi učiteljica pilatesa, je več kot pet minut dolgo točko izvedla, medtem ko je visela iz toplozračnega balona. Čeprav si je po poročanju BBC-ja že na samem začetku poškodovala rebra, je vztrajala do konca. Za Stuff.co.nz je povedala, da je akrobatika na višini do 3.500 metrov veliko bolj psihično kot pa fizično naporna. Na statičnem trapezu so sicer v nasprotju z vsemi drugimi oblikami vrvi fiksirane in se ne premikajo. "Ne moreš vedeti, kako se boš odzval, dokler nisi dejansko gor," je dodala.

V pričakovanju odobritve
Če bo njena točka potrjena, bo nosilka svetovnega rekorda za najvišje izvedeno akrobatiko na trapezu. Trenutni rekord s 662 metri nosi Kitajska, postavljen pa je bil leta 2008. Pri Guinnessu sicer trenutno še pregledujejo posnetke njene točke, kar lahko traja tudi do nekaj tednov.

Cochranova se je sicer na točko pripravljala eno leto in ob tem zbirala denar za dobrodelno organizacijo, dodala pa je, da je bila zaradi poškodbe reber to najbolj boleča izkušnja njenega življenja. "Sem reševalka, zato sem poškodbe lahko ocenila, že ko sem visela z glavo navzdol. Vedela sem, da je nekaj narobe, toda dokler sem lahko dihala, nisem hotela odnehati, saj sem se na točko predolgo pripravljala."