Zanimivosti
(5)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 14 glasov Ocenite to novico!
Harmonika
Zvoki harmonike so se razlegali tudi čez lužo. Foto: Reuters

Dodaj v

Američani so se mastili s kranjskimi klobasami in se vrteli v ritmu polke

Igralo je 60 glasbenikov
16. september 2017 ob 12:11
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Dvorana slavnih in muzej polke v Clevelandu v ameriški zvezni državi Ohio sta ta teden priredila tradicionalni festival kranjske klobas in polke, ki se ga je udeležilo več kot 1200 ljudi.

Za glasbeni del prireditve je poskrbelo kar 60 glasbenikov na čelu s kraljem polke v Kanadi Walterjem Ostankom, nagradi za najboljšo klobaso pa sta osvojila Raddell's in Maple Heights Catering. Trgovina s klobasami iz Clevelanda Raddell's je na tokratnem 14. festivalu klobase in polke osvojila prvo nagrado občinstva, žirija festivala pa je menila, da je najbolj okusna klobasa podjetja Maple Heights Catering in istoimenskega kraja v Ohiu.

V obeh kategorijah se je na drugo mesto uvrstila mesarija Ažman iz Euclida pri Clevelandu, ki se je za vse večne čase zapisala v zgodovino po "vesoljskih klobasah", ki so romale na Mednarodno vesoljsko postajo k ameriški astronavtki slovensko-indijskega rodu Suniti Williams.

Raddellova klobasa bo zaradi zmage na festivalu zdaj uradna klobasa tradicionalnega praznovanja polke Thanksgiving Polka Weekend, ki ga v hotelu Marriott v Clevelandu od 23. do 25. novembra prav tako prireja Dvorana slavnih in muzej polke.

Raddellova trgovina s klobasami se je v predelu Clevelanda Collinwood odprla leta 1927 in dela klobase po starem družinskem receptu iz Slovenije. Maple Heights Catering pa sta leta 1949 ustanovila Andrew in Jennie Hočevar.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
josh k.
# 16.09.2017 ob 13:01
Včeraj so bile v akciji pri naj sosedu.
alesi1
# 16.09.2017 ob 12:42
Zanima me okus teh klobas, ampak verjetno jih pri nas ni naprodaj, kdo ve?
zvocnik
# 17.09.2017 ob 11:57
cairns; a mislis da je v naših klobasah slovensko meso? V večini primerov je z vzhoda in juga kjer pa so standardi nižji kot pri nas in tudi upoabljajo rastne hormone itd.
cairns
# 16.09.2017 ob 18:04
zvocnik
Bil v Clevelandu in probal njihovo kranjsko klobaso. Tako dobre še nisem jedel.

To je zaradi rastnih hormonov in antibiotikov s katerimi futrajo prašiče. Same ''zdrave'' stvari.

P.S.
Mogoče bodo kmalu redili klonirane pujse. Klon med prašičem in stonogo. Al bo pršutov.
zvocnik
# 16.09.2017 ob 17:37
Bil v Clevelandu in probal njihovo kranjsko klobaso. Tako dobre še nisem jedel.
Kazalo