Ste kdaj prejeli nagrado za uspešno poslovno leto? Foto: EPA
Ste kdaj prejeli nagrado za uspešno poslovno leto? Foto: EPA

BMW je svojim zaposlenim že polepšal leto z izplačilom 8.365 evrov, več kot osem tisočakov pa pričakujejo tudi zaposleni v Porscheju - lani je družba izplačala 8.200 evrov nagrade, za zdaj pa še niso razkrili, koliko bo težka letošnja nagrada. Daimler je svojim zaposlenim izplačal 4.350 evrov.

Med zadnjimi je svoje zaposlene z nagrado za uspešno poslovno leto 2014 razveselil največji evropski proizvajalec avtomobilov, nemški Volkswagen. Povprečna nagrada je 5.900 evrov, kar je nekoliko manj kot leto prej, prejelo pa jo je 115.000 zaposlenih.

Ob podelitvi nagrad je družba poudarila, da jamstva, da bo tudi letošnje leto uspešno, ni. Med izzivi so našteli politično negotovost, valutna tveganja in težavno poslovno okolje na trgih, kot sta ruski ali brazilski. Volkswagnov cilj kljub temu ostaja rast prihodkov in dobička ter tudi več prodanih avtomobilov.

Volkswagen je leto 2014 končal z 12,7 milijarde evrov dobička iz poslovanja (leto prej 11,7 milijarde evrov), medtem ko so se prihodki od prodaje zvišali za 2,2 odstotka, na 202,5 milijarde evrov.