Ko so odkrili bančnega tatu, je ta rekel, da gre na kavo in da se bo kmalu vrnil ... Foto: EPA
Ko so odkrili bančnega tatu, je ta rekel, da gre na kavo in da se bo kmalu vrnil ... Foto: EPA

Iz osrednje blagajne v banki Hypo Alpe Adria je zaposleni ukradel 310.000 evrov. Varnostna služba je izginotje denarja kmalu opazila, moški pa je veliko večino denarja nato vrnil.

A zgodba postane zares zanimiva šele potem - ista oseba je namreč ukradla tudi 120.000 konvertibilnih mark (okoli 60.000 evrov), ta denar pa v banko ni bil nikoli vrnjen.

"Ko smo ga odkrili, nam je rekel, da gre na kavo in da se bo kmalu vrnil. A se ni več vrnil," je za časopis Avaz dejal vir iz banke. "Pozneje smo ugotovili, da je s kovčkom, polnim denarja, z letalom pobegnil v Carigrad, pa tudi da manjka 120.000 konvertibilnih mark," je še povedal vir.

V banki krivijo letališke varnostne službe
Številna vprašanja, kot so, zakaj nepoštenega uslužbenca že takoj po odkritju prve kraje niso suspendirali ali kako so mu lahko dopustili, da je "šel na kavo" in se ni več vrnil, pa za zdaj ostajajo še brez odgovora.

V banki pa medtem s prstom kažejo na varnostni službi sarajevskega in carigrajskega letališča - ni jim namreč jasno, "kako gre lahko nekdo mimo varnostne kontrole, ne da bi kdor koli odkril ogromne količine denarja, ki jih nosi s sabo".

Uprava banke je sicer stopila v stik z družino osumljenca, ki ga bodo zdaj skušali prepričati, da se vrne v Sarajevo.