Belgijske nogometaše je v Zagreb pospremilo 3.000 navijačev, tam pa jih je pričakal pijan voznik avtobusa. Foto: EPA
Belgijske nogometaše je v Zagreb pospremilo 3.000 navijačev, tam pa jih je pričakal pijan voznik avtobusa. Foto: EPA

Nogometaši iz zahodne Evrope so včeraj prispeli k našim južnim sosedom, saj jih v petek čaka kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji. Po pristanku letala na letališču Pleso so se odpravili do avtobusa, ki bi jih moral prepeljati v hotel Sheraton v središču mesta, a hitro so ugotovili, da bo to lažje reči, kot storiti - voznik, ki jih je čakal za volanom, je bil namreč popolnoma pijan!

35-letnika so policisti pospremili na policijsko postajo, kjer je čez noč ostal na treznjenju, proti njemu pa so že vložili kazensko prijavo in obtožnico. Policija še ni sporočila, koliko alkohola v krvi so mu namerili, belgijski mediji pa so sprva poročali, da naj bi že na poti na Pleso povzročil prometno nesrečo in pobegnil, a to se je nato izkazalo za neresnično.

Belgijske nogometaše je nazadnje do hotela odpeljal voznik avtobusa, ki bi moral z letališča peljati novinarje.

Evforija doma, Belgijcem manjka le še točka
Svoje junake so belgijski navijači sicer na Plesu pričakali s transparentom: "Rdeči vragi, dobrodošli v Zagrebu!" Še bolj množično in spektakularno pa so jih pospremili na pot na Hrvaško. Kar 3.000 ljudi se je namreč zbralo na bruseljskem letališču, letalo airbus, ki jih je popeljalo v Zagreb, pa so okrasili s 84 nalepkami v znamenju belgijske nogometne reprezentance, s katerim so prekrili kar 158 kvadratnih metrov površine letala.

Rdeče vrage namreč od vozovnice v Brazilijo loči le še točka, ki si jo lahko torej zagotovijo že krog pred koncem kvalifikacij prav v petek na Maksimirju.