Na tečaju se bodo učili tudi varnega plesa na mizah. Foto: EPA
Na tečaju se bodo učili tudi varnega plesa na mizah. Foto: EPA
Novo leto, Beograd
Ustanovitelj akademije se zavzema, da bi dosegli dve stvari - da bi ljudem omogočili dobro zabavo in da bi jih spoznali z Beogradom. Foto: EPA

Mož po imenu Ralph van der Zijden, ki je v srbsko prestolnico že uspešno vpeljal projekt kolesarskih voženj IBikeBelgrade, se je posvetil novemu projektu - Akademiji nočnega življenja v Beogradu, na kateri so se že začele prve učne ure -, pišejo srbske Večernje novosti.

"Naši profesorji poučujejo študente o tradiciji Beograda in Srbije, ki je povezana s hrano in pijačo. Ponujamo tri različne smeri, na katerih se bodo učili o kulturi obiskovanja gostiln, bogatem beograjskem življenju in underground kulturi (študente bodo seznanili z alternativnimi mesti za zabavo, op. a.)," je v intervjuju za srbski Domino dejal ustanovitelj akademije.

"Bistvo teh predavanj ni alkohol, temveč edinstvena zabava v Beogradu, ki je sama po sebi postala blagovna znamka v evropskih razmerah," je izjavil Nizozemec, "dekan" Akademije nočnega življenja, in dodal: "Beograd ne sme postati Praga ali pa Amsterdam, iz katerega prihajam. To sta priljubljeni destinaciji, kjer moški lahko poceni kupijo alkohol in dekleta. Nasprotno, Beograd ima dušo in prav ta čar želimo podeliti z našimi gosti!"

Obiskovalci tečaja se bodo med učnimi urami naučili krajevnih običajev, obenem pa bodo obiskovali tradicionalne restavracije s srbskimi specialitetami, glasbo in plesom, učili se bodo varnega plesa na mizah, prepoznavanja deklet s silikonskimi prsmi, izbire pravega splava za zabavo ... Medtem ko bodo študentje pili in jedli, se bodo lahko naučili tudi vse o političnih spletkah in ljubezenskih romancah, ki so se dogajale v posameznih gostilnah.

Kmalu 'yugoture' po Beogradu?
Nizozemec se ne misli ustaviti pri projektih kolesarskih tur in nočnega življenja - prizadeva si, da bi kmalu zaživele tudi 'yugoture'. Gre za razkazovanje Beograda turistom z zadnjih sedežev legendarnega avtomobila znamke yugo. "Moje sanje so, da bi turisti najprej šli na kolesarsko vožnjo, da bi zvečer obiskali akademijo, naslednjega dne pa bi z yugoturo pogledali celoten Beograd."