Conchita je Avstriji pripela Evrovizijo. Foto: Reuters
Conchita je Avstriji pripela Evrovizijo. Foto: Reuters
Bi se udeležili Evrovizije? Foto: songcontest.orf.at

Z nekaj sreče lahko postanete del največjega glasbenega tekmovanja v Evropi tudi vi, organizator tekmovanja, javna televizija ORF, za prihajajočo Evrovizijo, ki bo potekala na Dunaju po zaslugi aktualne evrovizijske zmagovalke Conchite Wurst in njene skladbe Rise like a Phoenix, namreč išče prostovoljce.

Prijavite se lahko na uradni strani, pri tem pa morate seveda izpolnjevati nekaj točk: morate tekoče govoriti nemško in angleško, morate biti polnoletni, na voljo morate biti med 14. in 15. februarjem, ko bodo potekali finalni izbori za prostovoljce, pa tudi med 4. in 24. majem, ko bo potekal evrovizijski spektakel.

Izbrali bodo približno 700 prostovoljcev, ki bodo v pomoč pevcem in pevkam, novinarjem in delegacijam iz približno 40 držav.

Edgar Böhm izvršni producent Evrovizije 2015 je poudaril, koliko je za Avstrijo pomembno, da po 50 letih spet gosti Evrovizijo, dodal pa je, da se veselijo novih prostovoljskih obrazov v njihovi ekipi, enih najpomembnejših in nepogrešljivih členov v evrovizijski verigi. "Imeli bodo velik vpliv, igrali bodo ključno vlogo pri tem, kako bodo obiskovalci doživeli Avstrijo po dveh tednih stalnih interakcij."

Evrovizijske priprave so sicer v polnem teku, organizatorji so sporočili, da bodo evrovizijske vstopnice na prodaj še pred božičem.

Dunaj si od Evrovizije 2015 obeta večjo prepoznavnost po vsem svetu in pozitivne učinke za mesto tudi na dolgi rok. Avstrijska prestolnica bo za organizacijo evrovizijskega spektakla, ki bo med 19. in 23. majem prihodnje leto, odštela 11,71 milijona evrov.