Opica Mally je v naravnem parku Serengeti takoj pritekla iz svoje transportne škatle in si začela ogledovati svoj novi dom. Foto: EPA
Opica Mally je v naravnem parku Serengeti takoj pritekla iz svoje transportne škatle in si začela ogledovati svoj novi dom. Foto: EPA

Še ne šestmesečna kapucinka Mally bo zdaj tako živela v Hodenhagnu na severu Nemčije, prvih nekaj tednov bo morala sicer še ostati v karanteni, nato pa se bo lahko pridružila preostalim opicam v parku.

"Na voljo bo imela ljubek otok, velik 800 kvadratnih metrov, na katerem je ogromno dreves, po katerih bo lahko plezala," je povedal vodja parka Fabrizio Sepe.

Oboževalci jo bodo tam lahko tudi obiskali, zvezdniško živalco pa so v novo domovanje pripeljali skrito pred očmi javnosti, da je ves pomp okoli nje ne bi preveč razburil.

Po preselitvi sicer večina živali pretresenih ostane v svoji transportni škatli še tri dni po prihodu, Mally pa se je nemudoma "izstrelila" ven. Takoj je namreč pritekla iz škatle, skočila oskrbniku na glavo in se začela radovedno ozirati naokrog.

Postala je last Nemčije
Zgodba o mali kapucinki Mally je obšla svet medijev konec marca, ko njen lastnik, najstniški popidol Bieber, ob prihodu v München zanjo ni imel pripravljenih nobenih dokumentov o cepljenju in potovanju. Pevec je sicer žival dobil na začetku marca kot rojstnodnevno darilo od svojega prijatelja, glasbenega producenta Jamala Malla.

Mediji so pisali, da naj bi ga mala razigranka tako očarala, da naj bi bila neločljiva, saj naj bi se zaradi nje med evropsko turnejo vrnil v Los Angeles, kjer jo je pobral in odpeljal s seboj v Evropo.

Zaradi varnosti niso razkrivali, kam jo bodo preselili
A njegova ljubezen do živalce očitno vseeno ni bila tako močna, saj so po tem, ko so nepopustljivi nemški cariniki žival poslali v karanteno, skoraj dva meseca čakali, da se bo zvezdnik javil, predložil potrebne dokumente in svojo "ljubljenko" zahteval nazaj, a v vsem tem času se to ni zgodilo. Čeprav je zatrjeval, koliko mu pomeni, je sploh nikoli ni zahteval nazaj, tako da je zdaj postala last Nemčije. Prav tako nikoli ni niti poklical in vprašal, kako ji gre.

Sam nemški minister za okolje Peter Altmaier pa je med obiskom Mally v münchenskem zavetišču obljubil, da bodo živalci našli primeren dom, a takrat zaradi varnosti še ni želel razkriti, kam jo bodo namestili.