Putin si želi, da bi bilo Rusov več. Foto: EPA
Putin si želi, da bi bilo Rusov več. Foto: EPA

Prvi mož Rusije naj bi se za najetje tria, ki je vrhunec slave doživel v 90. letih, odločil, ker upa, da bodo fantje s (predvsem romantičnimi) skladbami, kot so End of the Road, I'll Make Love To You in One Sweet Day, dal Rusom navdih pred praznikom zaljubljencev - valentinovim.

Putin po pisanju moskovskega The Moscow Timesa upa, da bodo fantje s svojimi "močnimi glasovi" spodbudili obiskovalce koncerta k večji romantiki in pogostejšim (spolnim) aktivnostim, ki bi vplivale na povečanje števila prebivalstva v Rusiji.

Člani zasedbe Wanya Morris, Shawn Stockman in Nathan Morris so za prej omenjeni časopis spregovorili pred koncertom, ki bo potekal v Crocus City Hallu: "Rusko občinstvo nam je vedno pokazalo veliko ljubezni. To je neverjetno za nas, da vidimo oboževalce z druge strani sveta, da poznajo celotna besedila naših pesmi. Resnično cenimo podporo, ki je prihajala iz Rusije zadnja leta."

To je le eden izmed Putinovih korakov v okviru akcije dviga rodnosti v svoji domovini z željo, da poveča moč Rusije v svetu: "Da bi bila Rusija močna in suverena država, nas mora biti več," je decembra lani izjavil Putin, ki se je akcije povečanja rodnosti - želel bi, da bi se število otrok na eno rusko gospodinjstvo z zdajšnjih 1,7 povečalo na 3 otroke - tudi že lotil z različnimi ukrepi: razglasil je praznik dan spočetja, družinam izplačuje denarna nadomestila, novopečene mamice pa obdari tudi z novimi avtomobili in hladilniki ...

Vrnitev na prizorišče
Skupina Boyz II Men bo od marca nastopala v igralnici Mirage v Las Vegasu. Za letos imajo napovedanih kar 78 koncertov, vstopnice pa bodo stale med 40 in 80 dolarji. "Fantje", ki so danes že v 40 letih, so v svoji 25-letni karieri dobili štiri grammyje in ostajajo najuspešnejša moška skupina r'n'b-ja.