S severa Finske se je Božiček odpravil med otroke. Foto: MMC/Televizija Slovenija
S severa Finske se je Božiček odpravil med otroke. Foto: MMC/Televizija Slovenija
Božiček se je odpravil na pot

S severa Finske se je odpravil med otroke, kot vsako leto pa z darili naložene sani vleče njegov zvesti spremljevalec jelen Rudolf.

Božičku pridno pišejo tudi slovenski otroci. Lani je prek Pošte Slovenije prejel več kot 15.000 pisem in risb otrok, letos pa bo po prepričanju pošte to število še višje. V tem času Božiček prejme več sto pisem dnevno. Najmlajši si najpogosteje zaželijo igrače, vedno več pa je tudi pisem s skromnimi vsakdanjimi željami.

Božiček je svojo pisarno na pošti odprl že v začetku decembra. Lani je odpisal vsakemu, ki je pripisal svoj naslov, v pismu pa je priložil tudi majhno presenečenje. Tako bo tudi letos - s pomočjo Poštarja Pavlija namreč odpiše na prav vsako pismo.

Med pismi Božičku vse več takšnih s skromnimi željami
Otroci večinoma pošiljajo pisma z željami ne le zase, pač pa za vse otroke. Pošiljajo tudi risbe in ročne izdelke iz različnih materialov. V pismih Božičku običajno povedo, da so bili pridni. Zadnja leta so med željami tudi mobilni telefoni in tablični računalniki. Predvsem malce starejši otroci pa si želijo tudi nematerialnih dobrin, na primer, da bi bili vsi otroci srečni. Vedno več je tudi pisem s skromnimi vsakdanjimi željami, so pojasnili na pošti.

Po njihovih besedah so zelo zanimiva tudi pisma, ki jih Božičku pošljejo skupine iz vrtcev in šol. "Ti izdelajo plakate, pošljejo svoje podpise, odtise rok in podobno, skratka prave male umetnine," so zapisali. Kot zanimivost dodajajo, da je Božiček letos že prejel tudi pismo iz Belorusije, na katerega bo seveda odgovoril in mu priložil majhno darilce.

Pošta vsa pisma, naslovljena na Božička in tudi Dedka Mraza, dostavi na naslov Božiček, Za pravljičnimi vrati Poštarja Pavlija 7, 2000 Maribor, so še pojasnili na pošti.

Božiček se je odpravil na pot