Rojstvo otroka je šokiralo tako Rodriguezovo kot vse druge redovnice v samostanu Malih Jezusovih učencev blizu Rietija, ki so prihod novorojenčka komentirale kot
Rojstvo otroka je šokiralo tako Rodriguezovo kot vse druge redovnice v samostanu Malih Jezusovih učencev blizu Rietija, ki so prihod novorojenčka komentirale kot "zelo veliko presenečenje" (slika je simbolična). Foto: EPA

Poročali smo, da je redovnico, ki živi v italijanskem mestu Rieti, v sredo zaradi krčev v trebuhu reševalno vozilo odpeljalo v bolnišnico, nekaj ur pozneje pa je v rokah držala zdravega dečka - da je noseča, ni niti posumila.

Mediji so zdaj razkrili, da gre za 33-letno redovnico Roxano Rodriguez, ki sicer prihaja iz srednjeameriške države Salvador, trenutno pa Bogu služi v samostanu Malih Jezusovih učencev v pokrajini Lacij v Italiji, kjer je v redovniške vrste vstopila septembra.

"Božji dar" je dobila v Salvadorju
Rodriguezovi zaradi "nepričakovanega božjega darila" grozi izključitev iz samostana, toda vseeno se je odločila, da bo otroka obdržala. "Skrbi pa me, koliko prahu je dvignila ta novica. Vsi govorijo o tem! Ne samo v Italiji, pač pa tudi v Salvadorju, bojim se vrniti domov," je potožila socialni delavki Anni Fontanello.

Prav doma v Srednji Ameriki pa je bila očitno tudi "obdarovana" - kot poroča The Telegraph, je duhovnik Benedetto Falcetti, vodja tamkajšnjega Karitasa, namreč povedal, da je Rodriguezova zanosila takrat, ko se je vrnila domov, da bi podaljšala veljavnost svojega potnega lista. "Zgodilo se je marca ali aprila lani. Plamen iz mladih let je bil tisti, ki je spet zagorel," je pojasnil.

Ime je dobil po papežu
Škof Delio Lucarelli je dejal, da bo morala Rodriguezova, ki je zaradi prelomljene zaobljube že napisala tudi opravičilo materi prednici Elvira Petaraca, zapustiti samostan, redovnica Erminia Pusceddu pa je zatrdila: "Ni se znala upreti skušnjavi."

Je pa novopečena mati potrdila, da je ime Francesco (Frančišek), ki je sicer eno najbolj priljubljenih imen v Italiji, izbrala zaradi zdajšnjega papeža. "Želela sem počastiti papeža, ki prihaja iz Južne Amerike," je povedala priseljenka.