Tolpa mladih vlomilcev je vdrla tudi v dom Orlanda Blooma. Foto: EPA
Tolpa mladih vlomilcev je vdrla tudi v dom Orlanda Blooma. Foto: EPA

Vodja tolpe mladih vlomilcev v hiše bogatih in slavnih Hollywooda Nicholas Prugo namreč odhaja za zapahe. 21-letnik se je s tožilstvom dogovoril za pričanje proti drugim članom tolpe in priznanje krivde za vloma v dve hiši, za kar bo odsedel dve leti.

Prugo je bil sprva obtožen vlomov v hiše Orlanda Blooma, Paris Hilton in Rachel Bilson, vendar ga je teh vlomov tožilstvo oprostilo zaradi sodelovanja. V zapor pa gre zaradi vlomov v hiši Lindsey Lohan in Audrine Patridge. Vlomilci so nakradli za skoraj tri milijone dolarjev nakita, dragih oblek in drugih reči.

Doslej sta bili obsojeni že sodelavki Rachel Lee in Alexis Neiers, Prugo pa mora pričati še proti trem. Če bo "priden", mu bodo dve leti zapora kazni izrekli 4. maja, v nasprotnem primeru pa bo dopust podaljšan za sedem let.

Če bo po prihodu iz zapora nadaljeval zločinsko kariero in ga bodo spet ujeli, pa ga čaka dolgoletna zaporna kazen. V Kaliforniji namreč velja pravilo "dveh zgrešenih strelov", kar pomeni, da obsodba za tretje kaznivo dejanje, pa tudi če gre le za krajo sendviča, avtomatično prinaša dolga leta za zapahi.