Ste že kdaj videli kaj takega? Foto: EPA
Ste že kdaj videli kaj takega? Foto: EPA

Kaj so videli? 38-letni Avstralec je vozil avtomobil, ki sploh ni imelo volana! Belo limuzino je namreč upravljal kar s kleščami, pritrjenimi na ogrodje volana.

Seveda so ga zaradi te predrznosti aretirali, našteli pa so mu še nekaj drugih prekrškov - vozil je namreč nezavarovano in neregistrirano vozilo, za nameček pa je kršil pogoje izpusta, saj je bil na svobodi le na podlagi plačila varščine.

Verjeli ali ne, to še vedno ni vse. Moški je za povrh padel na preizkusu vožnje pod vplivom kanabisa, preizkus pa je pokazal tudi vsebnost metilamfetamina v telesu.

Za povrh še zakrivil nesrečo?
Policisti poleg tega voznika sumijo, da je bil le nekaj minut, preden se je njegova divja cestna avantura končala, vpleten v prometno nesrečo, v kateri k sreči ni bilo žrtev, je pa voznik pobegnil s kraja nesreče.

Po neverjetnem prizoru tehnično nebrezhibnega vozila je avstralska policija vse voznike vnovič opomnila, da morajo skrbeti za svojo varnost in varnost drugih na cesti, ob tem pa so tudi sami priznali, da je bil to, kar so videli, res izjemen primer.