Maurizio Sarri naj bi pokadil tudi do 80 cigaret na dan. Foto: EPA
Maurizio Sarri naj bi pokadil tudi do 80 cigaret na dan. Foto: EPA

Maurizio Sarri, ki je od leta 2015 vodil Napoli, se je ob prihodu na Otok srečal s številnimi spremembami. Med drugim z dejstvom, da so angleški stadioni manj prijazni do kadilcev, kot je bil tega vajen v Italiji.

V italijanski ligi je bilo Sarrija s cigareto v roki namreč moč videti tudi med tekmami, s selitvijo v Anglijo pa je sprva kazalo, da se bo moral, vsaj med tekmami, kadilski razvadi odpovedati. Kajenje, tudi električnih cigaret, je na angleških stadionih od leta 2007 namreč strogo prepovedano.

Za 59-letnega italijanskega stratega, ki po navedbah družine pokadi tudi do 80 cigaret na dan, pa je 90 minut brez kajenja izredno velik izziv. O tem priča tudi dejstvo, da so na stadionu nemškega RB Leipziga, pri katerem je februarja v okviru lige Evropa gostoval z Napolijem, samo zanj postavili posebno kadilnico.

K podobni rešitvi se je zateklo tudi vodstvo Chelseaja. Na domačem stadionu Stamford Bridgeu bo Italijan tako dobil poseben prostor, kjer bo lahko v miru potešil svojo potrebo po nikotinu. Drugače bo sicer na gostovanjih, kjer bo Sarri primoran tekme spremljati brez kajenja. Da bo to zanj vse prej kot lahka naloga, smo lahko videli že med tekmo prvega kroga angleške Premier lige, ko je Chelsea gostoval pri Huddersfieldu. Sarri je proti koncu tekme, ki jo je Chelsea sicer dobil z 0:3, že tako zelo pogrešal kajenje, da si je v usta vtaknil kar neprižgano cigareto in jo, v želji da bi vsaj malo ublažil potrebo, začel žvečiti.