Breakdance je priljubljen tudi med dekleti. Foto: Urban Roof
Breakdance je priljubljen tudi med dekleti. Foto: Urban Roof

"To bo prvi takšen plesni dogodek pri nas in daleč naokoli. Ker ga organiziramo na osmi marec, na dan, posvečen ženam in dekletom, bodo glavne prav one. Torej gibčne 'breakerke'. Sodile jim bodo priznane plesalke iz Slovenije in tujine, celoten dogodek bo povezovala naša MC Balo, ritem pa bodo dajale uveljavljene DJ-evke," sporočajo iz Urban Roofa.

Poleg samega tekmovanja bodo pripravili tudi plesne delavnice in hiphoperski bolšji sejem, na katerem bodo lahko obiskovalci izmenjali različne plesne, od oblačil, glasbenih plošč, do izdelkov, ki jih ustvarjajo sami.

Čeprav morda kultura breakedancea v Sloveniji ni zelo razširjena in poznana, pa naši plesalci redno osvajajo najvišja mesta na evropskih in svetovnih prvenstvih. Leta 2012 so na evropskem prvenstvu zveze IDO v Kopru slavili Aleš Ivanuša, Gašper Kunšek, Nika Bolčič pa tudi mladinske formacije hiphopa, otroške hiphoperske male skupine in otroški pari v electric boogieju. Na svetovnem prvenstvu so istega leta slovenski plesalci v petih tekmovalnih dneh zbrali kar 11 medalj, od tega tri zlate, štiri srebrne in štiri bronaste.

V spodnjih posnetkih si lahko ogledate nastop Nike in nekaj tujih hiphoperk.