Paolo Di Canio bo Sunderland vodil prihodnji dve sezoni. Foto: EPA
Paolo Di Canio bo Sunderland vodil prihodnji dve sezoni. Foto: EPA
Pomfri, kečap, majoneza
Italijan se je odločil na Otoku vpeljati sredozemsko dieto, kar pomeni, da so vsakršni "priboljški", kot so denimo kečap in majoneza ter sladkane pijače, strogo prepovedani. Foto: MMC RTV SLO/ Eva Košak
Slaviša Stojanović
Tudi Stojanovića je zmotilo neprofesionalno vedenje nogometašev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Najstrožja prepoved velja za prenosne telefone v slačilnici. "Gre za pravo revolucijo. Prizadevam si spremeniti razvade in navade nogometašev, kar pomeni, da uporabe mobilnih naprav v slačilnicah nikakor ne bom dopuščal. Predstavljajte si, da posamezniki niti med masažo niso mogli odložiti telefonov. Najprej sem dopuščal prenosne telefone, ker sem se posvečal predvsem delu na igrišču, vendar pa sem se odločil, da bom temu naredil konec. Če se bo kdo pojavil v slačilnici s prenosnim telefonom, pa čeprav ga bo imel skritega v torbi, ga bom lastnoročno zalučal v Severno morje. Telefoni so prepovedani," je bil oster Italijan, ki je marca nasledil Martina O'Neilla in dobil zeleno luč vodstva, da fante prime bolj na trdo.

Še večja revolucija pa se nanaša na prehrano. Italijan se je odločil na Otoku vpeljati sredozemsko dieto, kar pomeni, da so vsakršni "priboljški", kot so denimo kečap in majoneza ter sladkane pijače, strogo prepovedani. To je le eden izmed ukrepov, s katerimi želi izboljšati učinkovitost na terenu. Sunderland je v pretekli sezoni za las ohranil mesto med elito in se je le za tri točke izognil izpadu v drugoligaško prvenstvo.

"Fantom skušam dopovedati, zakaj so takšne za njih povsem vsakdanje razvade, kot je uživanje majoneze, kečapa ali kole, škodljive. Težavo predstavlja tudi uživanje velikih količin kave. Kavica zjutraj še nekako gre, nikakor pa se ne morejo fantje nalivati s kavo tik pred treningom ali tekmo. Zato smo fantom že razdelili brošure z zdravimi jedilniki. Moraš uživati v življenju, zato razumem, da si kdaj zaželiš tudi 'cheeseburger', vendar pa to ne sme postati vsakdanja navada. Tudi hčerki prepovedujem, da gre na takšne kraje, vendar se zavedam, da si kdaj želi oditi tja, kar je povsem razumljivo vedenje za eno študentko, vendar pa slednje ne sme preiti v navado," je življenjski slog, ki ga želi vsiliti igralcem, pojasnil 45-letni italijanski trener.

Oster tudi Stojanović: NE burekom, pivu in "žuranju"
Tudi Slovenec na klopi srbskega prvoligaša Crvene zvezde Slaviša Stojanović je po prihodu v Beograd želel spremeniti razvade nogometašev. Ker od svojih varovancev želi maksimum na vsakem treningu in tekmi, je nekdanjega slovenskega selektorja zmotilo neprofesionalno vedenje, predvsem uživanje mesnega bureka, piva po treningih in redni nočni izhodi posameznikov. Kako uspešen je bil "Slave", srbski mediji ne poročajo.