Cristina Fernandez de Kirchner se je zaradi operacije možganskega hematoma za mesec dni umaknila iz javnosti, vrnila pa se je s Simonom v naročju. Foto: EPA
Cristina Fernandez de Kirchner se je zaradi operacije možganskega hematoma za mesec dni umaknila iz javnosti, vrnila pa se je s Simonom v naročju. Foto: EPA

Gre za belega kužka, ki ga ji je pred smrtjo obljubil venezuelski predsednik Hugo Chavez, zdaj pa ji ga je poslal njegov brat.

Štirinožec je pasme mucuchie, ki je bila leta 1964 uradno razglašena za avtohtono venezuelsko pasmo, prav takega je imel vse do svoje zadnje bitke ob sebi tudi slavni revolucionar in junak južnoameriške neodvisnosti Simon Bolivar. In tudi psiček Kirchnerjeve zdaj nosi katero drugo ime kot - Simon.

V izjavi za javnost, ki jo je argentinska predsednica posnela na svojem domu, med nagovorom ljudstvu v naročje vzame tudi Simona, ki se začne nenadoma igrati z njenimi lasmi, sama pa se takrat pošali: "Ne smeš početi tega, sicer bomo morali prekiniti diplomatske stike z Venezuelo!"

Argentinci so nad Simonom navdušeni
Politični strokovnjaki že pravijo, da je bila to pametna poteza ta čas precej nepriljubljene predsednice, ki ji je prinesla kar nekaj političnih točk, saj so Argentinci naravnost navdušeni nad prisrčnim kužkom - na delnih parlamentarnih volitvah pred mesecem dni je njena vladajoča koalicija namreč doživela hud poraz, saj so volivci podprli poslance opozicije.

Pomembno sporočilo - da podpira Chavezovo zapuščino - pa je s tem poslala tudi v Venezuelo, ki jo čez tri tedne čakajo volitve, dodajajo analitiki.