Avstralska policija je nazadnje domnevnega morilca in skoraj igralca le izsledila. Foto: EPA
Avstralska policija je nazadnje domnevnega morilca in skoraj igralca le izsledila. Foto: EPA

Osumljenec Jonathon Stenberg je konec junija zbežal z doma v Novem Južnem Walesu v Avstraliji, potem ko naj bi obglavil soseda, na njegovih ramenih pa namesto glave pustil le kapo, poročajo tiskovne agencije. Med begom se je znašel v mestu Winton v državi Queensland, kjer je potekala avdicija za triler z naslovom Skrivnostna pot.

Kot je pojasnil pomočnik režiserja Mark Ingram, je Stenberg prišel na avdicijo, ker je želel zaslužiti nekaj dodatnega denarja. "Videti je bil izjemno prijazen in zanesljiv, zato smo nekdanjega vojaškega vodnika, gradbenika in varnostnika izbrali za vlogo policista", je pojasnil Ingram. Čeprav je bil na begu, je Stenberg na avdiciji uporabil svoje pravo ime.

Ko ga je Ingram čez dva dni klical po telefonu, se nihče ni oglasil, pač pa mu je Stenberg po elektronski pošti sporočil, da je odpotoval v Severni teritorij, kjer naj bi imel možnost zaposlitve.

A Ingramu je šele čez čas postalo jasno, s kom je imel opravka, saj je na poročilih videl prispevek o lovu na morilca iz Novega Južnega Walesa in nato medijem posredoval tudi fotografije domnevnega storilca z avdicije.

Policija je konec junija severno od Darwina le aretirala Stenberga, ki so ga medtem že prepeljali na sojenje v Sydney.