Karolina Kurkova se je na dobrodelni prireditvi sprehodila v kreacijah Roberta Cavallija. Foto: EPA
Karolina Kurkova se je na dobrodelni prireditvi sprehodila v kreacijah Roberta Cavallija. Foto: EPA

Seznam zvezdniških gostov na eni izmed največjih dobrodelnih prireditev na svetu za boj proti aidsu Life Ball je bil letos še posebej pester, pestro pa je bilo tudi med navadnimi smrtniki, ki so se za potrebe dobrodelnega dogodka našemili. Spektakel je tako spet odprla ekstravagantna slovesnost na trgu pred dunajsko mestno hišo, ki je tudi letos privabila na tisoče obiskovalcev.

Začetek prireditve je uvedel tradicionalni zvok fanfar, ki je naznanil modno revijo italijanskega modnega oblikovalca Roberta Cavallija, prvo ime med prelestnimi manekenkami pa je bila češka manekenka Karolina Kurkova. Na modni reviji so predstavili tudi kreacije avstrijskega oblikovalca Thomasa Kirchgrabnerja ter aladinke in turbane, okrašene s skoraj 30.000 kristali.

Na predvečer prireditve Life Ball je v Burgtheatru potekal dobrodelni galakoncert, na katerem so nastopile operne zvezde Anna Netrebko, Erwin Schrott in Elisabeth Kulman. Tik pred odprtjem prireditve pa so v palači Hofburg pripravili večer s častnima gostoma Billom Clintonom in Eltonom Johnom.

Organizatorji zbrana sredstva vsako leto namenijo avstrijskim in mednarodnim organizacijam za boj proti aidsu, poleg tega pa želijo s prireditvijo podirati stereotipe in preprečiti družbeno stigmatizacijo obolelih z virusom HIV.