Zdaj želita izvedeti, kako je živel drugi od bratov. Foto: Facebook PCK
Zdaj želita izvedeti, kako je živel drugi od bratov. Foto: Facebook PCK

Dvojčka so, ko sta bila stara eno leto, iz Nemčije poslali v Poljsko v otroški dom, saj je njuna mati hudo zbolela. Oba so kmalu posvojili, vendar v dve različni družini.

Eden izmed dvojčkov, George Skrzynecki, je pri 18. letih odkril pismo, v katerem je izvedel, da ga je njegova biološka mati več let iskala in da ima brata dvojčka. Z nadaljnjim raziskovanjem je odkril, da je mati umrla v letu 1952, o bratu dvojčku pa ni našel nobenih konkretnih informacij.

Skrzynecki se je v 70. letih preselil v ZDA, kjer si je ustvaril družino in opustil iskanje "izgubljenega" brata. Ni pa vedel, da je brata iskal tudi Lucjan Poznanski. Za ponovno srečanje je pravzaprav poskrbela Lucjanova hčerka, ki je pomoč pri odkrivanju družinske zgodovine svojega očeta poiskala pri Rdečem križu.

Dvojčka sta se po 68 letih srečala na varšavskem letališču, ponovno snidenje pa je bilo zelo čustveno. Skrznyecki je za poljsko televizijo TVP povedal, da želi o življenju svojega brata izvedeti vse in mu povedati tudi svojo zgodbo, tako da bosta zdaj več časa preživela skupaj.