Narodna garda se je na svoji Facebookovi strani zahvalila mladi natakarici. Foto: Facebook
Narodna garda se je na svoji Facebookovi strani zahvalila mladi natakarici. Foto: Facebook
Ellen DeGeneres
Ellen je razveselila mlado natakarico. Foto: EPA

Gesta 21-letne natakarice Sarah Hoidahl je obšla splet, zgodba pa je ganila tudi Ellen DeGeneres in ta se je odločila mlado mamico samohranilko povabiti v svojo oddajo Ellen.

V restavracijo v Concordu (New Hampshire), v kateri dela Sarah, sta pred kratkim vstopili dve ženski pripadnici ameriške narodne garde, ki sta se druga drugi potožili zaradi neprejetega plačila za svoje opravljeno delo, njun pogovor pa je ujela tudi mlada natakarica. Namesto računa je Sarah vojakinjama pustila sporočilo: "Zaradi blokade vlade ljudje, kot ste vi, tisti, ki branite našo državo, ne prejemate plače, jaz pa jo. Jaz vama plačam kosilo in hvala, ker služite v vojski. Želim vama prijeten dan."

Dobro se z dobrim vrača
Ellen je za zgodbo izvedela, potem ko je narodna garda na svojem profilu na Facebooku objavila zgodbo o Sarah. Ellen je dobrodušno Sarah takoj poklicala v svojo oddajo, kjer ji je vročila ček z zneskom, ki ga je natakarica porabila (račun za kosilo je znašal 27,75 dolarja), nato pa ji je predala še ček v vrednosti 10.000 dolarjev, nato ji je Sarah navdušenjem odgovorila: "Ti si res dobra oseba!" Sarah je dobila še veliko televizijo.