Maja Keuc na eni izmed generalk za sobotni finale. Foto: Reuters
Maja Keuc na eni izmed generalk za sobotni finale. Foto: Reuters
Maja Keuc
Za koreografijo na odru je poskrbel Anže Škrube, za stilsko podobo pa David Matej Goljat. Foto: Reuters

Četrtkov predizbor, na katerem je Maji Keuc s spremljevalnimi vokalistkami Sandro Feketijo, Martino Majerle, Katjo Koren in Ano Bezjak uspelo izboriti vstopnico za finalni izbor za Pesem Evrovizije, si je povprečno ogledalo kar 18 odstotkov ali 331.200 gledalcev, starih nad 10 let, oziroma kar 46 delež vseh gledalcev televizije.

Finalni izbor letošnje Evrovizije boste lahko 14. maja ob 21. uri spremljali na 1. programu Televizije Slovenija in na MMC-ju.
Predizbor je bil v četrtek tako daleč najbolje gledana oddaja na slovenskih televizijah.

Evrovizijski utrip je začutila tudi novinarka Anja Hlača Ferjančič. V tokratnem Evrotipu lahko prisluhnete, kakšno je vzdušje v Düsseldorfu, kako potekajo priprave in še kaj.

Nuša, Darja in Klemen pri Mariu
Evrovizijsko obarvana bo tudi sobotna oddaja Spet doma. Mario Galunič bo s svojimi gosti odšteval minute do začetka najbolj gledanega in priljubljenega evropskega spektakla.

V oddaji bosta nastopili Nuša Derenda in Darja Švajger, dve slovenski predstavnici, ki se lahko pohvalita z doslej najvišjo uvrstitvijo. Obe bosta zapeli svoji evrovizijski skladbi v podobi, kot je še nismo slišali. Klemen Slakonja pa bo predstavil povzetek naših evrovizijskih upov v melodiji 16 let skomin.

Skladno s pravili Evropske radiodifuzne zveze (EBU) je ves videomaterial omejen na največ dve minuti. Hvala za razumevanje!