Winehousova je upodobljena v svojem značilnem slogu - v minioblekici in visokih petah, podobo pa zaokrožuje nezamenljiva pričeska v obliki
Winehousova je upodobljena v svojem značilnem slogu - v minioblekici in visokih petah, podobo pa zaokrožuje nezamenljiva pričeska v obliki "čebeljega panja", ki jo krasi tudi rdeča roža v laseh. Foto: EPA. Foto: EPA

Odkritju kipa sta prisostvovala tudi njena starša, oče Mitch pa je ob tem povedal, da ga je bilo "neverjetno čustveno" zagledati. "Kot bi jo zamrznili v času v nekem prelepem trenutku," je opisal in dodal, da upa, da bo všeč tudi Amyjinim oboževalcem.

Ti ga bodo prepoznali brez težav, saj je Winehousova upodobljena v svojem značilnem slogu - v minioblekici, visokih petah, na verižici pevke judovske vere visi Davidova zvezda, podobo pa zaokrožuje nezamenljiva pričeska v obliki "čebeljega panja", ki jo krasi tudi rdeča roža v laseh.

Izjemni vokal mlade Britanke
Amy je leta 2011 umrla zaradi zastrupitve z alkoholom - 23. julija so 27-letno pevko, ki so jo številni zaradi njenega izjemnega vokala primerjali z Nino Simone in Billie Holiday, našli mrtvo na njenem domu v londonski četrti Camden.

Njen prvi album z naslovom Frank je izšel leta 2003, pod katerega se je podpisala kot soavtorica. Album so kritiki lepo sprejeli, prodan pa je bil v več kot dveh milijonih izvodov. Leta 2006 je izšel njen drugi album Back to Black, ki je bil nagrajen s šestimi nominacijami in nato s petimi nagradami grammy.

Velikemu uspehu albuma je sledila poroka (pevka se je marca 2007 poročila z njenim nekdanjim pomočnikom pri videoprodukciji Blakom Fielderjem-Civilom), ki je pomenila začetek dvoletnega viharnega zakona, ki so ga zaznamovale ostre besede in mamila.

Amy je kliniko za odvajanje obiskala večkrat, vendar kljub temu ni prenehala uživati opojnih substanc in alkohola, kar je bilo zanjo nazadnje tudi usodno.