Prihajam ... Foto: BoBo
Prihajam ... Foto: BoBo
Skoki v Sočo

Turistično društvo Kanal ob Soči je pripravilo tradicionalne skoke z mostu. S 17-metrskega mostu pa se je podalo 13 tekmovalcev.

Na novi skakalnici oziroma lesenem stolpu so moči merili najboljši skakalci iz Slovenije, tekmovanje pa so popestrili tudi skakalci iz Srbije. Na dogodku ni manjkal niti legendarni 77-letni skakalec Pino Auber, ki se je prav tako pognal v globine Soče.

Vse večji pomen prireditve
Lega Kanala na kanjonu reke Soče in slikovit most, ki povezuje oba bregova reke, že od nekdaj izziva domače in tuje skakalce, da preizkusijo svojo spretnost in hrabrost ter se poženejo z mostu v smaragdno globino Soče.

Leta 1988 je turistično društvo pripravilo prvo prireditev, ki je vključevala skoke z mostu. Naslednje leto pa je to že postala samostojna prireditev. Iz leta v leto je prireditev dobivala večji pomen za sam kraj, raslo je število nastopajočih, na visoki ravni pa je bila tudi sama kakovost skokov.

Z leti so tekmovalni del začele bogatiti tudi spremljajoče prireditve. V Kanalu se tako dogaja že ves dan, na tržnici poteka prodaja izdelkov in pridelkov, prikazali so starodobna vozila, po ulicah Kanala pa so tekli Kanalski krog, manjkala ni niti glasba ...

Fotoutrinke z današnjega "skakalskega" dogodka v Kanalu ob Soči si lahko pogledate spodaj.

Skoki v Sočo